ÖSYM'nin skandal YKS sorusuna tepki

ÖSYM’nin YKS'ye giren adaylara, cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen şarkıcıyı sorması tepkilerine neden oldu. Yazar Sema Maraşlı, “Örnek gösterecek kimseyi bulamadınız mı? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.

ÖSYM'nin skandal YKS sorusuna tepki
27 Haziran 2020 - 20:14

2 milyon 433 bin 219 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı.


ÖSYM’nin sınava giren adaylara, cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen Mabel Matiz adlı şarkıyı sorması tepkilere neden oldu.


TYT'de Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu.


Soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor.


Yazar Sema Maraşlı, “Matiz Yunanca ‘Sarhoş’ demekmiş. Müziği beş para etmez, sarhoş bir eşcinseli övgüler dolu bir soru ile gençlere örnek gösterdiniz. Diyelim ki başardınız bütün erkekler böyle oldu. Sonra? Müslüman gençler onurlu olmayı ve aşkı ibnelerden mi öğrenecek? İstanbul Sözleşmesi'nin amacı doğrultusunda mı hazırlanıyor bu sorular… Bugünkü YKS 2020 sınavında gençlere eşcinsel ve LGBT savunucusu Mabel Matiz (Matiz resimde 'Velev ki İbneyiz' pankartı taşıyan kişi) den başka örnek gösterecek kimseyi bulamadınız mı? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu. (İLKHA)


Bu haber 5988 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü