Siverekli Yönetmen Onur Sürek'ten TRT Belgesel Ödülleri'nde Büyük Başarı

Siverekli genç yönetmen Onur Sürek, 17. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde elde ettiği dereceyle dikkat çekti. Sürek’in yönetmenliğini yaptığı “Mevcut Üç” adlı yapım, yarışmada ikincilik ödülüne layık görüldü.

Siverekli Yönetmen Onur Sürek'ten TRT Belgesel Ödülleri'nde Büyük Başarı
09 Haziran 2026 - 10:13
İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından ödülünü alan Onur Sürek, belgesel alanındaki başarısıyla hem memleketi Siverek’te hem de eğitim gördüğü çevrelerde gurur kaynağı oldu.



Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Uzuntaş köyünde çekilen “Mevcut Üç”, ağır kış koşullarına rağmen eğitim faaliyetlerini sürdürmeye çalışan bir köy öğretmeni ile üç öğrencisinin hikâyesini ekranlara taşıyor. Yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın ürünü olan belgesel, ulaşımın güçleştiği, iletişimin zaman zaman kesildiği ve yaşam şartlarının zorlaştığı bir bölgede gerçekleştirilen çekimlerle tamamlandı.




Anadolu’nun kırsal bölgelerindeki eğitim mücadelesini konu alan yapım, hem jüri üyelerinden hem de izleyicilerden olumlu değerlendirmeler aldı. TRT Belgesel ekranlarından canlı yayınlanan ödül töreninde duygusal anlar yaşayan Sürek, ödülünün açıklanmasının ardından büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Ödül konuşmasında Anadolu’nun hikâyelerini anlatmayı sürdüreceğini ifade eden genç yönetmen, yarışma sürecinin kendisine önemli kazanımlar sağladığını söyledi. TRT tarafından düzenlenen etkinlikler boyunca değerli deneyimler elde ettiğini belirten Sürek, bu birikimlerin gelecekteki projelerine de katkı sunacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl ilk filmi “Çukurova’nın Kara Ekmeği” ile Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde finale kalma başarısı gösteren Onur Sürek, yeni ödülüyle kariyerine önemli bir başarı daha ekledi.



Başarısında emeği bulunan akademisyenlere teşekkür eden Sürek, danışmanı Doç. Dr. Yektanurşin Duyan başta olmak üzere Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Işık, Doç. Dr. Ferit Çağıl, Doç. Dr. Emre Aşılıoğlu, Öğretim Görevlisi Kansu Özden ve Araştırma Görevlisi Ferhat Kılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile projeye katkı sunan isimlere de teşekkürlerini ileten Sürek, ailesinin desteğinin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek babası İsmet Sürek ile ağabeyleri Mehmet Sürek ve İsmail Sürek’e minnettarlığını ifade etti.

Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde elde ettiği dereceyle adından söz ettiren Onur Sürek, “Mevcut Üç” belgeseli aracılığıyla Anadolu’nun zorlu yaşam koşullarında eğitim için verilen mücadeleyi geniş kitlelere ulaştırmayı başardı.

www.siverekgenclik.com

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum