BU KADARINA DA PES

10 Nisan 2020 - 15:13

Türkiye’yi ablukaya almak isteyen süper güçler ve onların taşeron olarak kullandıkları değişik terörist guruplarıyla, Türkiye’nin bekası için yaptığı, ölüm ve kalım savaşından bile rahatsız olan bazı kesimlere dün hayret ettim, ülkesini dört taraftan kuşatma halindeyken yürütmenin ve silahlı Kuvvetlerimizin morallerini bozucu olumsuz yönde söylem ve davranışlarda bulunmaları, o kritik zamanlarda o eylemler, ancak düşmanlardan beklenir. Çünkü ölüm ve kalım zamanında bu tür söylemlerin ağır cezaları olmalıdır. Bu sözler savaş alanında ki silahlı kuvvetlerine olumsuz yönünde bomba etkisi yaratır. Düşmanların lehine olan bu tür söz ve davranışları parayla bile satın alamaz, ancak onların fedaileri tarafından böyle bir katkı sağlanabilir. Peki, bunlar onların fedaisi değil de nesidir? Gerçekten anlayamıyorum.


   Bu ne demektir biliyormuşsunuz? Bu kendi devletini yedi dövüle peşkeş çekerek Türkiye’nin her şeye rağmen yenilmesini isteyen ve sonra altın tepsi üzerinde düşmanlar tarafından ülkenin anahtarını alma hülyasında olması demektir. Bu çok ağır bir vaziyettir. Bu durumu hiçbir kelimeyle ifade edemiyorum.


   Gelelim bugüne KORONA 19 VİRÜS’LA mücadele küresel ve ulus bazında yapılmaktadır. Türkiye’nin buna karşı yaptığı mücadele süper ülkeleri geride bırakan bir performansla mücadelesini devam etmektedir. Süper Ülkelerin birçoğu insanlarını ölüme terk ederken bir kısmında sağlı sistemi çökmüş vaziyettedir. İnsan cesetleri sokakta toplanmakta (ABD) hastaneler ve sağlık elemanları cevap veremeyecek bir duruma gelmiştir. Uygun olmayan mekânlar hastaneye çevirmekte, insanların bir kısmını ölüme bir kısmına ancak sağlık hizmetlerini sunabilmektedirler.


İngiltere ise önceleri; gelen sele karşı kimi kaldı kimi öldü. Virüsle mücadele yerine böyle bir tavır takındı. Ancak tüm insanlar tehlikeyle karşı karşıya kalınca bu anlayışı değiştirildi. Bu seferde salgının geniş halk kitlesine yayılmasını önleyemediler. Orda da sağlık sistemi çökmüş Türkiye’den ve diğer Ülkelerden yardım almaktadırlar. Bu Bildiğimiz Allahsız süper güçler insanların ölümüne sebebiyet verirken sanki bir sinek ölüyormuş gibi omurunda değildi. Unuttuk mu? Düne kadar Ortadoğu’da binlerce insan öldürdüler milyonlarca da memleketlerinden Yurtlarından sürgün edildi. Hatırladınız mı? Arkasında beyin İngiltere ve İsrail’dir. Ama bugün perişan haldedirler.


                   Bugün Türkiye bakalım, modern hastaneleriyle, zamanda aldığı tedbirlerle toplumunu sıkmadan, perişan etmeden, etkin bir mücadele içindedir. Bugünkü mücadelede aynen bir savaş gibidir. Hiçbir farkı yoktur. Bu mücadelede katkı sunan tüm vatandaşlarımı saygıyla selamlarım, çükü yarınlara selametle çıkma mücadelesidir. Yaşlılarımız, çocuklarımızın telef olmama mücadelesidir. Bu Mücadeleyi yapan devlete herkesin destek ve katkı sunması bir vatandaşlık görevidir.


                   Ancak dünkü yedi düvel ile yapılan savaşta onların tarafından görülenler, bugünde aynı porsiyonlarını muhafaza ediyorlar. Yine Devletin bu virüsle yaptığı mücadelede moralini bozmak için akla hayale gelmeyen işler yapmaktadır. Gerçekten vatandaşlarını ve ülkeni seviyorsanız, Devletin yanında yer alarak, ona bugün destek verinsiniz, halkta görür. Yarın genişliğe kavuştuğumuz zaman, bu işler bittikten sonra, devletin hatalarını kamuoyuyla paylaşırsın. Ama bugün virüsün başarılı olması için yetkililerin çalışmalarında moral vermeniz lazımken, var olan morali yok etme çabası içerisindesiniz. Belki bizde de büyük kayıplar olurda; Hükümeti deviririz anlayışıyla hareket edilmektedir. Bir nevi virüsten medet bekleme anlayışı hâkimdir. Bugün birlik zamanı çalışanı teşvik etme, morallerini yükseltmek için takdir etme zamanı, eleştiri zamanı değildir. Onu da yapamıyorsunuz. Sizlere kalsaydı. Bu Ülkede şimdi sağlık sistemi çoktan çökmüştü. Cesetler ABD olduğu gibi sokaktan toplanacaktı. Buna şükür edin ki bu hükümet sağlık konusunda sizi dinlemedi ve Şehir hastaneleri yaptı. Sizlere bir tiyo vereyim mi? olumlu işlerde imzanız olsun millet sizleri iktidara taşısın, yoksa iktidara gelmemek için mi? bu davranışlar içerisine giriyorsunuz. Allah hepimize feraset versin, öncü kuvvetimiz olan sağlık elemanlarımıza Rabbim yar ve yardımcıları olsun, bu ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için çalışan fedailerden de eksik etmesin, Ülke için çalışanlara, Ülke için şehit düşenlere selam olsun selam olsun.

Bu yazı 2538 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum