15 TEMMUZ 2016 ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ BAYRAMIDIR.

16 Temmuz 2016 - 13:36

Toplumuzun tüm bireylerin özgürlük ve hürriyete olan bağlılığı, devletimizi büyük bir felaketin eşiğinden kurtarmıştır.

Askerimizin içinde küçük bir hayalperest gurubun şahsi menfaatlerini gerçekleştirmek amacıyla toplumun tüm kesimlerini hedefe koymuşlardı.

Ancak halkın basireti ve sağ duyusuyla birlikte özgürlüğe ve demokrasiye olan bağlılıklarından dolayı, bu darbeyi halk ölümüyle durdurulmuştur. Halkın özgürlük aşkıyla milli iradeyi ortaya koyarak kolluk kuvvetlerimize en büyük cesareti vermişlerdir.

Bu darbeye karşı Milli iradeye sahip çıkan siyasilerimizi yaptığı kararlı vurgusu tüm topluma moral ve cesaret vermiştir.

Sivil toplum kuruluşları da milli iradenin yanında ölümüne yer aldılar. Tüm halkımız onurlu bir şekilde sokaklara dökülerek darbecilere karşı ölümüne Mücadele verdiler. Milli İradeye sahip çıkan,iktidar ve Muhalefet milletvekillerimiz gerçekten tarih yazdılar. Siyasilerimiz ve halkımız darbecilere karşı geçilmez bir set oluşturdular. Bu da Türkiye’nin eski bir Türkiye olmadığının canlı ispatıdır. Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Milletvekillerimiz Milli İradeye sahip çıkarak darbecilerin beklemediği bir setle karşıladılar.

Türkiye halkı kanıyla bugün yeniden bir demokrasi bayramı kazandı. Bunu bizlere kazandıran Rabbime şükürler olsun, Milletimiz tek yumruk ve tek yürek oldu. Bu da Türk halkı siyasetiyle sivil toplum kuruluşlarıyla yeniden bir tarih yazdılar.

Bu mücadele Şanlıurfa’nın kurtuluşunda olduğu gibi yine Siverek halkı yine özgürlüğe olan sevdasından dolayı, Kaymakamıyla birlikte sokağa çıkarak darbecilere karşı tek yürek oldular.

Rabbim Milletimize ve Devletimize zeval vermesin.

Ali LALE

Bu yazı 1546 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum