KONUK YAZAR

KONUK YAZAR

[email protected]

15 Temmuz Darbesinin Özü

21 Temmuz 2016 - 07:32

Balyoz ve Ergenekon davasında PDY mensubu hakim/savcılar tarafından tutuklanan ve hüküm yiyen aralarında eski Genelkurmay Başkan'ı Yaşar Büyükanıt'ın da bulunduğu Generaller ve üst düzey Ordu komutanları 17-25 aralık olaylarından sonra Hükümetin atadığı Hakim/savcılar tarafından tahliye ve beraat edilmiş, Yargıtay tarafından tahliye ve beraatleri onanmıştı, böylece ordu içerisinde milli duygular kabarmış, Fetullah Gülen'e karşı nefret/kin, Erdoğan ve hükümetine karşı ise yakınlık ve sempati artmıştı.

Gülen hareketinin darbeye kalkışmasıyla Erdoğan'a yakın olan generaller ve subaylar Gülen'e olan kin ve nefretlerinden ötürü Erdoğan'ın yanında yer aldılar, darbe ordunun tamamının tasvip etmediği bir girişim olduğu için, kalkışma başarısız oldu.

Unutulmamalıdır ki ordunun tamamının tasvip ettiği bir girişim olmuş olsaydı ve ordu tüm karargahları ile darbeye kalkışsaydı bugün darbe karşıtı açıklamalarda bulunanlar, evlerinden bile çıkamayacaklardı.
br> Halkın tamamının sokaklara çıkması bile fayda vermeyecekti, Şu anki subaylar ve paşalar Erdoğan'ın kara kaşına, kara gözüne hayran oldukları için değil Feto'ya olan düşmanlıklarından ötürü Erdoğan'ın yanında yer aldılar. Aynı durum Feto'nun yanında yer alan generaller, subaylar ve astsubaylar içinde söz konusu, Feto cemaatinin geçmişi ne ki 64 yaşında kendi cemaatine mensup generalleri olsun, Erdoğan'a olan kininden ve İslama olan düşmanlıklarından ötürü Feto'nun yanında saf tutan generaller, subaylar ve astsubaylar da var. Velhasıl orduya güven olmaz, şu anda medyada kahraman gibi gösterilen bazı general, subay ve astsubaylar TSK'nın hükümetle çıkarları ters düşerse tekrar Erdoğan'ı devirme planları yapabilirler, bu olasılıkları göz ardı etmemek gerekir.

Muhammed Kiyam Manulboğa.

Bu yazı 2075 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum