Cemil Yeşildağ

Cemil Yeşildağ

[email protected]

30231 KERE MAŞAALLAH

27 Eylül 2012 - 07:09

 


Bazı anlar vardır ki anlatılmaz ancak yaşanır denir ya işte 25 Eylül 2012 Salı günü benim saatime göre 15.39 öyle bir andı. Anlatılmaya gelmez ancak yaşanır. Yaşadık o anı. Elimdeki şiir metnini havaya fırlatıp yanımdaki şahsen tanımadığım bir arkadaşla tebrikleştik. Sonra tüm stadyumdan yükselen o sevinç çığlığına kulak kesildim.


 


Sevinmek ve birlikte bir iş yapmak ama öyle sıradan bir iş yapmak değil çok önemli bir işi birlikte yapmanın verdiği hazzı yaşadık o gün.


 


Saatler süren o yoğun stat alanına girişin verdiği yorgunluk unutuluverdi herkes tarafından ve şiirin okunması mutlaka 5 dakika sürmeli hatırlatmasının verdiği korku da geçiverdi. Ama o sevinç çığlıkları arasında kızıma ulaşıp onu da tebrik etmek istedim ( Çünkü tüm bu çabalar gelecek neslin kendini gerçekleştirmesi ve çok daha iyi bir Siverek’te yaşaması içindi) ve ona doğru giderken beni ayrı bir korku sardı.  Ya şiiri okumayan birçok kişi görevliler tarafından elenirse işte o zaman bu iş yatar, sevincimiz kursağımızda kalır dedim. Çünkü aşırı yorgun olan binlerce öğrenci ve öğretmenlerimiz stat alanından çıkmaya başlamışlardı. Rekor kırılmazsa rekorun tekrar denemesi için stat alanından çıkanların geri gelmesi imkânsızdı. Korku ve telaş dakikaları başladı…


 


Ve yarım saat süren o uzun bekleme anlarına geçildi. Şarkılar söylendi ama yanımda olan kızımla kardeşlerimin tek korkusu acaba rekoru kıracak kadar kişi şiiri okudu mu sorusuydu.


Ve sahneye Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici çağırıldı. Şeyda hanım; yapılan değerlendirmenin ardından 30 bin 231 kişinin aynı anda şiiri okuyarak, bu alandaki rekoru kırdığını söyledi. Gemici Sivereklileri büyük bir aile olarak tanımladı. Topluluğa hitap eden Gemici, "Sizler bu sıcakta Siverek için savaştınız" diyerek teşekkür sözlerinden sonra sevinç ve mutluluk içinde büyük bir iş başarmış olmanın hazzı ile eve doğru yol çıktık.


 


Demek ki neymiş? Birlikte iş yapabilirmişiz. Farklı sosyal ve siyasal çevrelerden gelsek de farklı kaygı ve tasalarımız olsa da bizler ortak bir payda da birleşebilir ve geleceğimiz olan çocuklarımız için daha güzel işler yapabilirmişiz.


 


Dünya değişiyor ve bu değişim şehrimizde de yaşanacak dedik daha önceki yazılarımızda. İşte değişim devam ediyor. Bu halk daha güzel günlere daha mutlu ve huzurlu günlere kavuşacak. Tüm bürokratik ve siyasal kokuşmuşluğa rağmen Siverek kaderini değiştirecek…


 

Bu yazı 2530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum