Prof. Dr. Yılmaz Emre

Prof. Dr. Yılmaz Emre

[email protected]

Aksaçlı Ama Yüreği Genç : Prof. Dr. Salih Çetiner

15 Temmuz 2020 - 07:00

 






Ortaokula başladığım yıl bizim sokakta oturan Çankırılı bir uzman çavuşun oğlu  benden iki sınıf daha öndeydi. Okulun kasketini giyer ve bize de hava atardı. Okula kayıt yaptırdığımda o arkadaşla yabancı dil ile ilgili konuştuk. Yabancı dil olarak Fransızcayı seçmemi ısrarla tavsiye ediyordu. Çünkü bu konuda bana yardımcı olacağını abartarak anlatıyordu. Ben de Fransızcayı seçtim ve 1-h Şubesinde öğrenimime başlamış oldum.


Son şubeler genellikle yabancı dili Fransızca olan öğrencilerden oluşuyordu. İşte her zaman sempatik ve sevecen olan dostumla o yıllarda tanıştım. Akrabası Mustafa Çetiner’le aynı sınıftaydık. O da 1-İ sınıfında olduğundan Mustafa aracılığı ile tanışmıştık. Teneffüslerde birlikte gezer ve oyunlar oynardık. Sınıfımız öndeki binada değildi. Öndeki, yani Müdür odasının olduğu binada yabancı dilleri İngilizce olan ve okulun branş öğretmenlerinin derslere girdiği sınıflar vardı. Kuşkusuz o sınıftaki öğrenciler bizden daha şanslıydılar. Ama bizler de gayret eden öğrencilerdik ve kendi sınıflarımızda ilk üçe giren öğrenciler statüsünde bulunuyorduk. İkinci sınıftan, Lise son sınıfa kadar aynı sınıfta öğrenciydik. Aslında sınıflar ilerledikçe adı konamayan bir rekabet ortamı da vardı. Ama tatlı ve sevimli bir rekabet… Arkadaş olmanın en güzel anlarını yaşıyorduk. Siverek’teki o yanlış ve niteliksiz siyasi hasım anlayışının birilerinin beynini esir almasından dolayı; bizim için özellikle lise yılları kayıp yıllardır. Ancak Çetiner ailesine mensup bu arkadaşlarla hep birlikte olduk ve kötü anlayışlara birlikte direndik.


Hiç unutmam Hacer Okuyucu isminde bir biyoloji öğretmenimiz vardı. Sınavdan birimiz 10, diğerimiz 9 almıştık. Enteresandır ikimiz de biyolog olduk. Salih Hocam İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden, ben de Konya Selçuk Üniversitesi Biyoloji bölümünden 1982 yılında mezun olduk.


1959 yılında Gözelek köyünde doğan Hocamız, aile büyüklerinin kararıyla Lise eğitiminin bitiminde sonra, Tarsus’a göç ettiklerinden, özellikle askerlik dönüşü aynı ilçede yaşamını sürdürürken, 1984 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez laboratuarında uzman kadrosunda çalışmaya başladı. Bu arada, Tıp Fakültesi Romatoloji İmmünoloji Bilim Dalında yüksek lisans ve Fizyoloji Anabilim dalında ise, doktora eğitimini ikmal etti. Yine 2013 yılında Mikrobiyoloji (İmmünoloji) Bilim Alanında Üniversite Doçenti ve 2019 yılında ise, aynı Üniversitede profesör oldu. Öte yandan, 1989 yılından beri Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı İmmünoloji Birim Sorumlusu olarak görevine devam eden Hocamız, Üniversite içindeki farklı birimlerde de yönetici olarak ilave görevleri ifa etmektedir.


Salih Çetiner, heyecanlı, insanlara yardım etmeyi seven, başarılı ve rüştünü ispat etmiş örnek hemşehrilerimizden biridir. Mücadeleci ve hala öğrenme azmine sahip nitelikli bir akademisyendir. Yardımseverdir. Elinden geldiğince herkesin yardımına koşar. Bunun hesabını yapmaz. Onunla uzun yıllara dayanan bir arkadaşlık serüvenine sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.


Her Adana’ya gidişimde onu mutlaka ziyaret eder, kahkaha dolu güzel zamanlar geçiririm. Bu anlara Siverek’teki öğrencilik yıllarımızı, onun İstanbul’daki serüvenlerini ve diğer güzellikleri sığdırmaya çalışırız.


Hocamıza ve aile bireylerine sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dilerken, hasreti olan Siverek’te o eski ve güzel günleri birlikte yad etme imkanı vermesi için Rabbime dua ediyorum.

Bu yazı 3836 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum