DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ HAKKINDA

27 Eylül 2013 - 14:03

Demokratikleşme Paketi açıklanmadan hakkındaki olumsuz görüşler aslında iyi niyetin ifadesi değildir. Çünkü Adı üzerinde demokratikleşme bu isme uygun bazı gelişmeleri ifade edecektir. Ancak önemli olan görüş şudur ki bu demokratikleşme paketi hangi araştırma sonucu olarak hazırlanmıştır. Ayrıca iktidarın programındaki demokratikleşme özgürlük ve demokratikleşmenin çıtasını yükseltecek özelliklere sahip olmalıdır. Çünkü bu iktidarın halka verdiği sözün sorumluluğunu taşımaktadır. Bunu sağlıklı bir şekilde yerine getirmek içinde halkın ekmek gibi ihtiyaç duyduğu demokratikleşme adımların atması için ön çalışma yapılması lazımdı. Bunu Anayasa çalışmalarıyla taçlandırılmak istenildi. Ancak bugüne kadar özgür iradeyle bu Meclis tarafından Anayasa yapılmamıştır. Bugün de özgürlükleri, demokratikleşmeyi temel alan bu Anayasayı yapmak imkânsız gibi görünüyor. Bu nedenle Anayasaya paralel bir demokratikleşme paketi hazırlamak zorunda kalen hükümet bunu alt yapısını da aslında akil adamlar tarafından temeli atılmıştı. Boşuna mıydı? Akil adamlar Türkiye’nin 7 bölgesini gezerek halkın Demokratikleşme ve çözüm süreci hakkında halkın görüşünü aldılar. Demokratikleşme paketi de halk için yaptığına göre onların istekleri doğrultusunda hazırlanan bir paket olmalıdır. Bence sevindirici bir olaydır. Çünkü Türkiye kemikleşmiş bazı fikirler vardır. Sen ne yaparsan da bunu kıramazsın, bunlarla tartışarak bir paket hazırlamak mümkün değildi.

Demokratikleşme paketine siyasi mesele yerine, Milli mesele olarak bakmalıyız. Demokratikleşme hepimize lazım olan ekmek gibi su gibi vazgeçilmez bir unsurdur. Bu nedenle mademki tüm siyasilerin temel amacı, halkı mutluluğu, refahı ve özgürlüğü için çalıştıklarına göre bu paketin içeriliğini bilmeme rağmen halkı bir adımda daha özgürlüklere ve demokratikleşmeye götürecek bir çalışma olacağı inancındayım. Bu nedenle peşinen olumsuz, bakmak paketin şimdiden değerini düşürmeye çalışmak bence siyasilerin işi olmamalıdır.

Türkiye’nin her alanda gelişebilmesi için insanlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin insan olması hesabıyla gerekli değer verilmelidir. Bu şekilde ki uygulamalar geliştikçe Türkiye her alanda gelişme gösterecektir. Elbette ki Türkiye’nin gelişmesi dostlarını da sevindirir, düşmanlarını da kahhar eder. Satılmış ruhlar Dünde vardı, bugünde olacaktır. Önemli olan onları kötülükleriyle onları yalnız bırakmaktır.

Aslında siyasilerimiz; Milli Meselelerimizde parti menfaatini bir tarafa bıraksalar, bu memlekete çok şeyler kazandırılacaklardır. Bunun yanı sıra dış güçlerinde piyonu olmayacağız. Ayrıca Demokratikleşme paketi tüm siyasilerimizin yapmak istedikleri hususlardır. Ancak siyaset arasındaki çekişmelerden dolayı bu milli meseleleri parti meselesiymiş gibi gördüklerinden dolayı olumsuz tepkiler verilmektedir. Bu tepkilerden dolayı hem siyasilerimiz ve hem de halkımız zarar görmektedir.

Siyasette kısır çekişmeler; tabanında huzursuz olmasına sebebiyet vermektedir. Siyasilerin yaptığı tüm davranışlar halkın gözünde kaçmamaktadır. Halk için yapılanları halk bunu her zaman onaylar ve aklın bir yerine kaydetmektedir. Bence Siyasilerimizin tüm mücadelesi halkın huzurunu, refah seviyesini, özgürlük ve demokratikleşme adımlarını daha nasıl atabiliriz, onun hesabını yapmalıdırlar. Çekişmeler, ayak oyunları halkın huzurunu kaçırdığı, siyaset camiasına olan güvenleri de zedelenir.

Güven zedelemesi kadar daha kötü bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Bazı Siyasilerimiz iktidara gelmiyorsa halk nazarında güven kaybına uğradığından dolayıdır. Ekonominin bir patronudur şöyle diyor. Güveni kaybetmektense paramı kaybetmeyi tercih ederim diyor. Siyasette böyle halk nazarından güven kazanan siyaset er geç halkın sevgisine mazhar olacaktır. Milli meselelerde parti menfaatti dikkate alınırsa kaybeden siyaset ve memleket olur. Bu nedenle Siyasilerimiz her şey halk ve ülke için yapmalıdırlar.

Ali LALE

Bu yazı 987 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum