Abdullah Deniz

Abdullah Deniz

Abdullah

Gelin peygamber sevgisi ile birleşelim

08 Mayıs 2017 - 20:17





Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yurdun dört bir tarafında düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri bu haftada tüm heyacanıyla devam etti.

Bu sene 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed' temasıyla düzenlenen etkinliklerde, Hz. Peygamberin hak ve adalet yönüne dikkat çekilerek, O'nun hak ve adaletine olan özlem dile getirildi.Hz. Muhammed'in hak ve adaleti ile bedevi bir toplumdan medeni bir toplum çıkardığı, günümüzdeki adaletsizlik örneklerinin ise en küçük bir ailevi meseleden, devlet idaresine kadar ancak; Hz. Muhammed'in göstermiş olduğu adalet metodu ile çözülebileceğine vurgu yapıldı.

Etkinlikler öncesinde bazı çevrelerin kutlu doğum programlarına olan hazımsızlıkları ve bu etkinlikleri sabote girişimleri, Üstadın 'Mühim ve umum bir umur-u hayriyenin çok muzır manileri olur.Şeytanlar o hizmetin hadimleri ile çok uğraşır' sözünü bizlere hatırlatıyordu. İslam dünyasının içler acısı hali ortadayken, Müslümanlar paramparça olmuşken, Müslümanlar birbirlerini tekfir edip camilerini bombalıyorken; İnsanların bu fitneleri bir tarafa bırakıp, peygamber sevgisi etrafında kenetlenmesi bazı çevreleri rahatsız ediyordu.

Bu pis kokan çevrelere göre; Müslümanlar asla bir araya gelmemeliydi ! Müslümanların birbirlerini sudan sebeplerle boğazlaması varken, şucu, bucu diye birbirlerini tekfir etmesi varken ! bu kutlu doğum programlarıda nereden çıkmıştı ! Bu necis amaçlarıyla bu etkinlikleri karalamak ve halkın teveccühünü azaltmak amacıyla tüm argümanlarını kullandılar. Satın aldıkları Bel'am ve soytarıları ile TV'lerde, gazetelerde boy gösterdiler. Ama bu çevreler, Allah'ın izniyle bu kötü emellerine ulaşamadılar. Yaşlısı, genci, işçisi, memuru, öğrencisi, emeklisi, köylüsü, şehirlisi, zengini, fakiri bu kutlu etkinliklerine koşarak, salavat ve tekbirlerle küfrün oyununu boşa çıkardılar.

Siverek'te, bu pazar günü düzenlenen mevlit etkinliğine katılmak kısmet oldu. Peygamber Sevdalıları Siverek koordinatörü İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Siverek Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliğe binlerce peygamber sevdalısı katıldı. Dernek üye ve gönüllüleri tarafından el ilanı, afiş ve sesli anonslarla halk günler öncesinden etkinliğe davet edildi. Dernek gönüllüleri gecelerini gündüzlerine katarak hummalı bir çalışma yürüttü. Bu çalışmalardaki temel amaç hiç şüphesiz alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in evrensel mesajını insanlara ulaştırmaktı. Etkinliğe katılan binlerce insandan bir kişininde olsa, hidayetine vesile olmak, onların en büyük arzularıydı.

İlçenin dört bir tarafından etkinlik alanına doğru akın akın gelen halk, Hz. Muhammed'e olan özlemini, sevgisini ve sadakatini bir kez daha gösteriyordu. Alemlere rahmet olan gönderilen Hz. Muhammed'e salavatlar getiren halk, söylenen ilahilere eşlik ederek, kalplerindeki peygamber sevgisini ayyuka çıkarıyordu.

Etkinliğe katılanları nur yüzleri ile karşılayan peygamber sevdalılarının heyecanı ise görülmeye değerdi. Kimisi bedenini baştan aşağı örten örtüsü ile kimisi de kucağındaki bebeği ile peygamber aşıklarını karşılıyordu.

Binlerce insanı peygamber sevgisi vesilesi ile bir araya getirmek elbette kolay bir iş değildi. Bunu başaran Peygamber Sevdalıları Hz. Muhammed'in gül kokan mesajlarını tüm dünyaya haykırıyordu.

Etkinliğe katılan peygamber aşıkları etkili olan sağanak yağışa rağmen etkinlik alanını terk etmedi. Söylenen ilahilere eşlik ederek, peygamber sevgisi ile çoştular.

Programda verilen mesajlar ise çok anlamlıydı.

Siverek İkra Der Başkanı Abdulgafur Karaca açılış konuşmasında bu programlar vasıtasıyla 10 yıldır Peygamber Efendimizin hayatından, ahlakından ve davasından kesitler sunmaya çalıştıklarını belirtti. Bu yıl da Peygamberimiz Efendimizin hak ve adalet yönüne dikkat çektiklerini belirten Karaca, "Zira bu gün insanlığın en fazla muhtaç olduğu şey haktır, adalettir. Bizler hakkın ve adaletin tesis edilmesini istiyorsak, peygamberimize ve O'nun getirmiş olduğu Kur'an mesajlarına yeniden kulak vermeliyiz. Çünkü Kur'an ve sünnetin olmadığı yerde haktan ve adaletten bahsetmemiz mümkün değildir.Tüm insanlık şunu bilsinki: dünyada huzurun , barışın ve refahın gelmesi ancak İslam'ın hak ve adalet anlayışıyla mümkündür" dedi.

İlahiyatçı-Yazar Nezir Tunç ise peygamberin hak ve adalet yönünden tablolar sundu. Yeryüzünde bugün yaşanan tüm zulümlerin sebebinin hak ve adaletsizlikten kaynaklandığı, tüm insanlığın kurtuluşunun Hz. Muhammed'in hak ve adalet yönünün örnek alınması ile gerçekleşeceğini tüm dünyaya haykırdı.

Siverek İkra Tiyatro grubu ise cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini sahneledi. Minik kızın toprağa gömülürkenki feryadı alandaki herkese duygusal anlar yaşattı. Arap yarım adasının, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen vahşi yüzünün, Hz. Muhammed'in gelmesi ile cenneti annelerin ayakları önüne seren merhamet yüzüne dönüşmesine dikkat çekildi.

Etkinlikte verilen en önemli mesajlardan biri ise Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça selamlama konuşması ve söylenen ilahilerdi. Dillerin ayrı ayrı olmasının insanların ayrışması ve çatışması için bir sebep olmadığı, tüm dillerin Allah'ın birer ayeti olduğu vurgulanıyordu.

Programda, peygamber efendimize üzerine söyledikleri ilahilerle halkı çoşturan Özlem Ajans sanatçılarının performansı ise yine çok yüksekti. Allah'ın kendilerine sunmuş olduğu güzel seslerini Allah'ın dinine ve peygamberine davet için kullanmaları asrın Hasan Bin Sabitleri olduklarına işaret ediyordu.

Tüm Müslümanların Peygamber Sevdalılarının bu çağrılarına cevap vererek bir an önce Hz. Muhammed'in hak ve adalet yönüyle tanışmalıdır. İşte o zaman zulümler bitecek, hak ve adalet yerini bulacaktır.

Bu yazı 1775 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum