Cuma Özusan

Cuma Özusan

[email protected]

KİN VE NEFRET SÖYLEMİ

21 Ağustos 2012 - 17:37

 


Kendisi gibi düşünmeyen herkesi hemen küfür ve sapıklıkla suçlayan bazıları bu şekilde rahatlayıp tatmin oluyor; etrafa kin, nefret ve öfke saçıyorlar. Bu, hiç şüphesiz cehaletin ve seviyesizliğin ispatıdır. Bu, dışa kapalı ve diyaloga engel bir üsluptur. Bu, sadece tecrübesiz heyecanlı gençlere mahsus kalsaydı mesele değildi fakat onlara yol gösterenler de ne yazık ki çoğu zaman aynı durumda. Nice büyük yazarlar, ağabeyler, önderler yazılarında kin ve düşmanlık aşılıyor. Bizden olan iyi, bizden olmayan kötüdür. İnsanlar kendi tarafının temiz, karşı tarafın suçlu olduğunu ispatlamaya, tezleri ile değil anti tezleri ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kimseyi ikna edip kazanmaya çalışmıyoruz.


Bir çöl haline gelmiş ruhların bir yere dayanmak ihtiyacından doğuyor bu. İnanmış bir insanın kendine güvenini ve rahatlığını göremiyorsunuz bunlarda. Her tarafta doymamış bir ruhun çırpınmaları, kin ve öfke ateşinin kıvılcımları görülüyor. Kin ve düşmanlıkla ayakta kalmak ihtiyacı ve zavallılığıdır bu. Hiçbir şeyi olmayan insan gerçeğe gözünü kapar ve kendine hayali bir dünya kurar ve orada tutunmaya çalışır. Kendisi ile değil mensubiyetleri ile tatmin bulur. Hayatta hiçbir başarısı olmayan veya düşünme yetisi kazanmamış veya yeterli tecrübeler yaşamamış insan, keskin uçlardan birisine tutunacaktır. Sevdiklerinde hiçbir kusur bulmayacak, sevmediklerini bütün kötülüklerle donatacak.


Ah, insan ne kadar gerçeğe düşmandır! İnsan gerçeğe cesaretle bakmak ve ona dayanmak yürekliliğini gösteremiyor. Kendine hayali ve sanal bir dünya yaratıyor. Bunun için ölüyor ve öldürüyor. Bakın bunların ağızlarından çıkan alevli oklar halindeki kelimelere: yobaz, gerici, hain, faşist, kâfir, bidatçi, hurafeci, sapık. Bu kelimelere tapıyorlar. Bunların ne olduğunu bile bilmiyorlar, sadece ezberlemişler. Kardeşlerim, dışarıda bir düşman yok. Düşman bu tarzdaki düşüncelerimizdir. Bunlar bize dünyayı dar ediyor, bizi birbirimize düşürüyor. Bunlar hayata düşmandır, bunlar neşeye düşmandır. Bunlar iyi olan her şeye düşmandır. Bunlar yıkıcıdır. Bunlar ölümün gözü dönmüş davetçileridir.


Sağda ve solda, dindar olan ve olmayan her yerde ne yazık ki durum budur. İstisnalar hariç tabii. Bizi bu hale kim getirdi. Hiç farkında değiliz. Beynimiz yıkandı, düşünemeyen robotlar haline geldik. “İdeal ve dava” uğruna insanlara düşman olduk. Hiçbir suçu ve günahı olmayan ve yüzünü bile görmediğimiz insanları kelimeler yüzünden düşman saydık. Her şeyi buna alet ettik. İslam’ı buna alet ettik, sosyalizmi buna alet ettik, devrimi buna alet ettik. Bu iyidir, bu kötüdür dedik. Bunun bir fikirden ibaret olduğunu, zihnimizin bir ürünü olduğunu anlamadık. Bilelim ki iyi ve kötü hakkındaki fikirler, inançlar gerçeğin kendisi değildir. Bunlar sadece gerçeğin bize göre bir yorumu, tefsiri ve izahıdır


Dindar geçinenlerin öfkesi bazen kendinden olanlara bile yöneliyor. Dün beraber olanlar bugün birbirinin hasmı ve düşmanı olabiliyorlar. Bir ateisti kazanmak için gösterdikleri anlayışı görüş farkından dolayı birbirlerine göstermiyorlar. Birbirinin kanını içmeye çalışıyor, birbirlerinin mabetlerini bombalıyor, intihar bombacıları oluyorlar. Ne oldu bize, inançlarımız bizi daha iyi edeceğine daha kötü yapmış. Vah bize, binler vah! Ayetler okuyorsunuz ve o ayetleri tam tersinden anlıyorsunuz, ancak savaş alanında caiz ve meşru olan sertliği her yerde gösteriyorsunuz. ‘Kâfirlere karşı şiddetli’ nin manası bu değildir. Allah,  Musa’yı Firavuna gönderirken bile ona “yumuşak söyle” dedi.


Din bu değildir, Müslümanlık bu değildir, İslam’ın aslında terör yoktur. Bunu dediğimiz halde neden bunlar oluyor! Bu adamlar bu fikirleri, bu çılgınlıkları nereden aldılar! Bunlar nedirler, kimdirler, nereden çıktılar! Bunlar ne adına bunu yapıyorlar. Bunların yaptıkları din ise o zaman bütün dinlerden umut kesmemiz gerekmez mi? Dinciler bunu yapıyorsa dinsizler neler yapmaz! Elbette hiçbir dinde düşmanlık yoktur, kin yoktur, terör yoktur ama neden dinciler böyle oluyor, neden din adına bunları yapıyorlar, din adına başkalarının kanını helal sayıyor, insanların canını alıyorlar. Demek ki ortada din falan yok! Din gibi kutsal bir mefhumun arkasına sığınarak yapılan kötülükler var. Vesselam.



Bu yazı 1024 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum