OBJEKTİF GAZETECİLİK

14 Ocak 2019 - 06:45

Fikir emekçisi gazetecilerin günü kutlu olsun, gazetecilik bir şereftir, bir vatan müdafaasıdır. Toplumun sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmesinin gerçekleştirilmesi için silahlarını kuşanmış gönüllü fedailerin yaptığı hizmet kadar önemlidir. Onlar biliyorlar ki vatan ve milletin değer yargılarına sahip olmayanın gazetecilik yapmanın bir anlamı ve hikmeti olamaz. Gazetecilik bir sanattır. Sanat halk için yapılan muteberdir. Halka rağmen yapılan bir sanatın anlamı olmaz. Bundan dolayı, medya halk için bir rehber, yol gösterici ve yoldaki ışıklardır. Vatan ve millet sevgisini içinde taşıyan, toplumun kültürel değerleriyle barışık bir anlayışa sahip kişileri temsil eder. Bu anlayışta bir gazetecilik ülkenin kalkınması için iyi bir hizmet icra etmektedir. Kutsal bir görev yapmaktadır. Halka olayları doğru ve gerçeği sunmaya çalışırlar. Meydana gelmiş ve gelecek olayları, halka doğru bir şekilde ileterek, halkın olaylara ve durumlara karşı bilinçlendirilmesini sağlamış olurlar. Bundan daha güzel bir hizmet olur mu?


Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğine uygun davranış içinde olmayan gazeteciler de vardır. Bunlar toplumun kültürel değerlerinden beslenmemiş, yabancı kültürün etkisinde kalmış, onların gözlükleriyle bakan gazetecilerdir. Birinci hedefleri; Ülke ve millet menfaatinden önce, şahsi menfaatleri ön planda tutmalarıdır. Bu yüzden bazen kişisel menfaatleriyle, toplumsal menfaatlerin çakıştığı zamanlarda olur. Böyle bir durumda kişisel menfaatler ağır basar ve kalemini de bu yolla kullanabilir. Bu şekilde bir davranış içinde olursa, tehlikeli kulvarlarda gezinmiş olurlar. Bu da ülkeye ve topluma zarar verirler. Çünkü bugün her kesin bildiği bir şey var. Nedir o? Bugün Süper güçler bir ülkeyi emri altına almak ya da onun yer altı kaynaklarını gasp etmek için, her şeyden önce mevcut hükümeti ya da yönetimi eline alması gerekir. Bugün bununda gerçekleştirmenin iki yolu vardır. Biri terör üzerinde diğeri de medya üzerinde yapılmaktadır. Süper güçler bir ülkeye isteklerini yerine getirmek için, bu iki kaleme oluk gibi para aktarırlar.


Ancak değer yargısı ağır basan medya üyelerine, köşe yazarlarına kimse bu niyetle yanaşamaz, çünkü zaten ülkenin menfaati onun için önceliktir. Başka bir önceliği olmaz, Gazetecilik vefa, sabır işi ve hakkı ayakta tutma mücadelesidir. Saygılarımla gününüz kutlu olsun.


 


                                                                         

Bu yazı 1172 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum