Murat Başaran

Murat Başaran

[email protected]

Siverek ve Adil Yorumlar Adına Merhaba

22 Nisan 2011 - 21:00


Hayatla ilgili her türlü konuda olduğu gibi Rahman ve Rahim Olan Allah’ın adıyla başlıyor ve başarının ancak Allah’tan, eksikliklerinse bizlerden kaynaklandığını belirtmek istiyorum…

“Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve özü-sözü bir kişilerle beraber olun.(tevbe-119)”

Rabbimizin ayet-i kerimede bizlere emrettiği gerçeklik tarih boyunca bir erdem olarak kabul görmüş ve –hangi dinden* olursa olsun- tüm insanlar dürüstlüğü olmazsa olmaz olarak kabul etmişlerdir.

Bu husus Mekke’de daha peygamber değilken bile Resulaallah’ın “El-Emin” sıfatıyla tanınmasına ve toplumsal olayların çoğunda hakem kabul edilmesine sebep olmuştur.

Çağımızda da dürüstlük kavramı, neredeyse tüm insanların ihtiyaç duyduğu ve gün geçtikçe azaldığı düşünülen bir erdem… Dürüstlük…

Bizler, Müslümanlar olarak Resul-i ekremin takipçileri olduğumuz için dürüst olmak zorundayız…

Dürüst olmak en kısa tanımıyla (ki; ayette geçen tanımı da budur) özü-sözü bir olmak demekse bizler de özü-sözü bir olan ve neye mal olursa olsun adaleti ayakta tutmaya çalışan bireyler olarak yaşamalıyız.

Ey İnananlar! Kendiniz, ana babanız ve yakınlarınız aleyhlerine de olsa, Allah için şahit olarak adaleti gözetin; ister zengin, ister fakir olsun, Allah onlara daha yakındır. Adaletinizde heveslere uymayın. Eğer eğriltirseniz veya yüz çevirirseniz bilin ki, Allah işlediklerinizden şüphesiz haberdardır.(Nisa-135)

Tüm bu ilahi emirler ışığında yola çıkan ve gerek Siverek ile ilgili meselelerde gerekse de gündemi meşgul eden diğer meselelerde adaleti ayakta tutmaya çalışan bir şiarla hareket eden siverekyorum ailesiyle birlikte, internet haberciliğine yeni bir soluk geleceğine olan inancım tamdır.

Ben de nacizane fikirlerimi bana ayrılan köşeden sizlerin huzuruna sunmaya çalışacağım…

Selam ve dua ile…
*Din kavramı ilahi dinler ve seküler fikirler kapsmıyla kullanılmıştır.

(Siverekgenclik ailesine farklı fikirleri bünyesinde barındırdığı için teşekkürü ayrıca bir borç biliyorum)

Bu yazı 991 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum