TÜRKİYE ZİRVEYE YÜRÜYECEK

25 Temmuz 2018 - 18:44

Türkiye’deki sistem değişikliğinden ben çok umutluyum, bu konuyu sizinle paylaşmak isterim. Düne kadar bir il Müdürünün atanması için bin dereden su getiriliyordu. Liyakat ve ehliyet için değil, liyakatli ve ehliyetli olmayan insanların atanması için uğraşılıyordu. Türkiye’nin geleceği ve işlerin iyi yürümesinde kimsenin bir derdi yoktu. Derdi olan da, çavuş ahbap ilişkisine bundan sonra geçit vermeyeceğindendir.Bugün benim nazarımdan bu sistem işletilirse ve işletilmek için zaten sistem değişliğine girilmiştir. Çavuş ahbap ilişkisi bitecektir. Her yerde iki başlılık kalkacaktır. Devlet küçülterek bir şirket gibi yönetilecektir. Yürütme hiç kimsenin etkisinde kalmadan halkın kültürel ve ekonomi ve teknoloji yönünde geliştirebiliriz diye beyin fırtınasını gerçekleştirecektir.

Bu sistemin kurulmasıyla hükümet birçok engellerden kurtulmuştur. Böylelikle bilinmeyen ama var olan karadeliklerde otomatikman kapatılmış olacak. Dün bir yılda gerçekleşmesi bazen mümkün olmayan idari bir işlem bugün bir saatte yapılmaktadır. Bu ne demektir. Türkiye’nin tüm sektörlerde hızlı büyüyeceğinin göstergesidir.

Ebetteki bu sistemin lideri güçlü olması gerekir. Çünkü sitemin beyni liderdir. Bugün o liderde bir sıkıntı yoktur. Cesareti, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle bir marka haline gelmiştir. Bu Milletin başı sıkıştıkça bir lider ortaya çıkar.Bugün olduğu gibi, toplumun güçlenmesi ve başarılarını devam edebilmesi için eğitim ve kültüre çok önem verilmelidir. Sağlam karakterli bireyleri yetiştirmedikçe adaletli ve kaliteli yönetimin devamlı olması mümkün değildir. Bundan dolayıdır ki kaliteli öğretmenlerin yetiştirilmesi gerekir. Öğretmenin hiçbir zaman geçim sıkıntısı derdine düşürülmemelidir. Çünkü toplumları inşa eden öğretmenlerdir. Öğretmenler; toplumun hafızası gibidir. Milli ve manevi değerler yanında bilgi donanımlı kişilerin yetiştiği eğitim kurumları inşa edilmelidir.

Aslında; Türkiye yapılan tüm operasyonların temelinde bu yatmaktadır. Türkiye’nin tam bağımsızlığı ve demokrasinin var olduğu bir ülke konumuna getirme çabalarının önü kesmek amacıyla, Oslo görüşmelerin sızdırılması, tır olayların gündeme getirilmesi, Gezi park olayların gündeme getirilmesi, Suriye olayları ve tüm bu olayların daha doğrusu bu operasyonların amacı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini itibarsızlaştırarak Recep Tayyip ERDOĞAN’I düşürmek ve çalışmalarını durdurmaktı. Senaryolar aynı, dün hangi amaçla ve neden? Adnan menderesi ve arkadaşlarını komployla nasıl halkın gözünde itibarsızlaştırarak idama götürdülerse, aynı yöntemle Başkanı ve yakın çalışma arkadaşlarını da itibarsızlaştırarak götürmek istediler, Ancak istekleri kursağında kaldı. Rabbim halkımıza Çanakkale ruhunu dirilterek toplara, tanklara ve mermilere göğüslerini siper ettiler. Türkiye’yi 15 Temmuzda işgal girişiminde kurtardılar. Türkiye ye ve Liderine yapılan tüm operasyonlar boşa çıkınca son olarak Dış güçler paralel yapı kanalıyla işgal girişiminebaşladılar. Onu da Rabbim başarısız kıldı.

Bugün toplum olarak Allah’a ne kadar şükür edersek azdır. Bizde bugün Irak’ın, Libya’nın, Suriye’nin düştüğü tuzağa bizde düşebilirdik. Bizi kurtuluşa davet edenler aslında kamuflaj yaptığı tuzağa bizi çekiyorlardı. En iyi öğretmen tarihtir. Yakın tarihimiz bir göz atalım, bizleri nelerle kandırmaya çalışmışlarsa orda görebiliriz. Zaten tarihi inceleyip ders almış olsaydık. 15 Temmuzişgal girişimi de başımıza gelmeyecekti. İnşallah bundan sonra ders alırız. Bundan sonra alınacak personellerde kanun doğrultusunda; liyakat, ehliyet ve Milletini ve devletini seven insanlardan oluşması, referans yerine hukuk ve liyakat işlenirse daha iyi olacağını işe alınacak personel Devlet tarafından değil de başkasının referansıyla alınırsa, Devlete değil de ilgilere minnettar kalacaklardır.Bunun sonucunuda paralel yapıda gördük. Hemen İl Müdür olurlardı, Daire Başkanı olurlardı, Genel Müdür olurlardı. Kanunla sabit bir personel rejimi yoktur. Olsa da “ara sıra bakarsın “ anlayışıyla kurallar vardı.

Artık her şey daha iyi daha hızlı gerçekleşeceğine inancı içindeyim. Ülkemiz ve Milletimize bu sistem hayırlı olsun, bu sistemle birçok rantın kesileceğini inancı içindeyim.

Ali LALE

Bu yazı 1489 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum