Cemil Yeşildağ

Cemil Yeşildağ

[email protected]

Yeni Bir Bahar Geliyor

06 Mart 2011 - 22:00

 

Bismillahirrahmanirrahim
Bize yaratıcı tarafından bahşedilen ve hayata anlam katan, gece yatağımıza girdiğimizde koynumuza alıp ruhumuzu ısıtan yeni umutların doğduğu vakitlere giriyoruz farkında mısınız?
Coğrafyama, ülkeme, şehrime bahar geliyor ve bahar ruhumuzda yeni umutlar, yeni hayaller devşirmeye geliyor farkında mısınız?
Dünyanın çehresi değiştiriyor, yazın sıcağında söylenecek sözleri toplayıp heybemize koyma zamanı geliyor farkında mısınız?
Hafif bir ürperti verse de hava, güneşin içimizi ısıttığı bir vakte giriyoruz, yeni bir türkü mırıldamanın, yeni bir şiir ezberlemenin, yeniden aşklarımızı tazelemenin vakti geliyor ve kendimizi güneşin kollarına bırakıp, bedenimizin ve ruhumuzun pencerelerini aralamanın zamanı geliyor farkında mısınız?
Baharın cömert olduğunu, her birimize yetecek kadar gülücük dağıttığını, neşe ve huzur vermek için çalıştığını, çiçeklerin binbir çeşit renge büründüğü ve tüm bunların insanın hizmetine Allah tarafından verildiğinin farkında mısınız?
      Toprağın, havanın, suyun ve güneşin cömertçe davrandığı bir zamana giriyoruz, ektiğimiz umut tohumlarının çiçeğe duracağı, sonsuzluk âleminin fısıltısını ve sırlarını hissedeceğimiz günler başlıyor farkında mısınız?
         Baharlar; Allah’ın yarattığı envai çeşit hayvanın ve bitkinin canlandığı, dünyanın tekrar baş döndürücü renklere büründüğü, kuş cıvıltılarının insanda mistik bir huzur uyandırdığı günlere geldik farkında mısınız?
     Bir senfoni orkestrası edasıyla bizleri uyandıran, kulaklarımızın pasını silen kuş cıvıltılarının içimizi coşturacağı zamanın gelişine habercidir bahar…
Kıştan kalma ağaçlarımızı daha gür çıksın diye budama zamanıdır bahar…
Ev ahalimize, konu komşuya, yolda karşılaştıklarımıza, iş yerimizde bulunan herkese daha güçlü bir şekilde ‘’hayırlı sabahlar’’ deme zamanıdır bahar…
Bir ağaç dikmeli bahçemize, yeni bir gül ekmeli saksımıza, güzel renklere ve güzel kokulara sahip tohumlar serpmeli toprağa…
Yeni hayaller kurmalı kendimize, ailemize, şehrimize, coğrafyamıza ve dünyamıza ilişkin.
Daha güzel bir dünya, yeni umutlar ve yeni hayaller için bahar geliyor farkında mısınız?

Cemil Yeşildağ

Bu yazı 919 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum