Murat Başaran

Murat Başaran

[email protected]

"Zavallı Vekiller" Üzerine

23 Temmuz 2012 - 13:20

Mesele iktidarın türlü olanaklarını arkana alıp, bol keseden konuşmak değildir. Asıl yiğitlik aleyhine bile olsa haktan ve adaletten yana olmaktır.


'Kapanan kepenkler günlerdir. Mahrum kalınan ticaretin hesabını kim verecek. Olumlu bir şey ne var Allah aşkına. Olumlu bir düşünce yok olumlu bir çalışma yok. Kan, kin, gözyaşı, ölümden başka bir şey vaat etmeyen bir lanetli yapı ve onun adına hizmet etmeye gayret eden Diyarbakır'daki 14 Temmuz'daki zavallı 18 tane milletvekili var''


 


Geçtiğimiz hafta Amed’te yaşanan olaylarla ilgili bakan Şahin’in açıklamalarını hepiniz duymuşsunuzdur. –bende duydum-


 


Doğrusu yaptığı açıklamalarla, halka karşı kullandığı üslupla halkın nazarında hak ettiği yeri çok erken bulan bakandan başka da bir açıklama beklemek bence boş bir avuntu olurdu.


 


Hiçbir siyasi partiye oy vermeyen biri olarak şunu söylemem gerekir ki; içeriğini beğenseniz de beğenmeseniz de, bir ilde seçimle alınabilecek tüm kurumları almış bir partiye bu kadar güçlü olduğu bir ilde “miting yapma” izni vermemek adaletle bağdaşmaz.


 


Bu mesele herkesin malumu ben dikkatlerinizi yine bakanın açıklamalarına çekip geçmişte yaşanan bir mesele üzerinden meramımı anlatmaya çalışacağım.


 


Geçmiş zamanların birinde iki aşiret kavga ederler…


 


Nispeten daha güçsüz olan aşirette, ağanın günlük işlerini gören Xelef adında bir yiğitten bahsedilir.


İki aşiret arasındaki kavgada Xelef bir oğlunu feda eder, karşı tarafa da ağır bedeller ödetir ve derken karşı taraf Xelef’in ağasından barış istemek zorunda kalır.

Xelef barışmaz ve Siverek’ten göç eder.


 


Zaman geçer ve Xelef’in bu meselesi Siverek deyimiyle bir “cemaatte” zikredilir.


 


Orda bulunan bir genç meselenin anlatılmasını hazmedememiş olacak ki, meseleyi anlatan adama döner ve “Eskiden Xelef bir taneydi, şimdi Xelefler çoğaldı” diyerek çıkışır.


 


Meseleyi anlatan adamın cevabı ise her şeyi anlatır niteliktedir.


 


“Yegenim mesele güçlüyü arkana alıp Xelef olmak değil, güçlü karşındayken Xelef olmaktır” der.


 


Hiçbir ekleme yapmadan aynen tekrar ediyorum…


 


Mesele iktidarın türlü olanaklarını arkana alıp, bol keseden konuşmak değildir. Asıl yiğitlik aleyhine bile olsa haktan ve adaletten yana olmaktır.


 


Vesselam.

Bu yazı 2832 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum