70 YILLIK KAN DAVASI MAĞDURU BABA KIZINI OKUTMAYA ÇALIŞIYOR

MEHMET SEZGİN/SİVEREK
GENÇ KIZA İLÇE KAYMAKAMI SAHİP ÇIKTI   Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı aşağı beşyamaç köyünde oturan ve geçimini çobanlık yaparak sağlayan Memo Göktepe (41) hem çobanlık yapıyor hem de açık ilköğretim okulunda okuyan baba

70 YILLIK KAN DAVASI MAĞDURU BABA KIZINI OKUTMAYA ÇALIŞIYOR
04 Ekim 2007 - 10:46
lise 1 sınıfta okuyacak olan kızının okuması için kalacak yer alıyor.    Yıllar önce aralarında kan davası olduğu için kendisinin yetim büyüdüğünü belirten  Memo Göktepe kan davası yüzünden okuyamadım cahil büyüdüm. 40 yaşıma geldim açık ilköğretim okuluna kayıt yaptırdım. Çocuklarımında benim gibi cahil büyümemesi için elimden geleni yapıyorum. Fakat Siverek kız meslek lisesi 1 sınıfa gidecek olan kızımı bırakacak yerim yok.
Maddi durumum iyi olmadığı için evde tutamıyorum.   
      İlçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde bulunan pansiyona yerleştirmek için dilekçe ile müracaat ettim. Fakat  Ücretsiz kayıtların sınavla yapıldığını pansiyona 1200 YTL karşılığında kayıt yapılabileceğini belirtti. Bende bu parayı ödeyecek durumda değilim. Köyde kaldığım için yapılan sınavdan haberim yoktu. Kızımı okutmam için yardımcı olması için ilçe kaymakamı dışında çarem kalmadı.’’ Dedi.
    İlçe kaymakamı Seddar Yavuz yaptığı açıklamada şöyle dedi. ‘’ genç kızımızın  okuması için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse 1200 YTL yi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızdan temin edeceğiz. Genç kızımızın okuldan kopmasına müsaade etmeyeceğiz. ‘’ dedi.
      Pansiyon işinin kaymakamlık tarafından halledilmesine çok sevindiğini belirten Bedev Göktepe (17)   çok mutluyum okuyamayacağım diye çok korkuyordum ama artık okuyabileceğim. Bana destek veren Siverek kaymakamına çok teşekkür ederim dedi.

Bu haber 2123 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor