EMNİYET ZİRVESİ ŞANLIURFA'DA TOPLANDI

Ali LEYLAKEr:kayıp silahlar için 4 ilde çalışma çalışma yapılıyor Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, kayıp silahlara ilişkin, “4 ilde devamlı çalışmalarımız var. İlgili yerlerle temas halindeyiz” dedi. Ramazan Er, Şanlıurfa Polisevinde

EMNİYET ZİRVESİ ŞANLIURFA'DA TOPLANDI
24 Şubat 2007 - 09:57
düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İl Emniyet Müdürleri Bölge Toplantısı'nda, Türkiye genelinde cereyan eden polis bölgesindeki emniyet ve asayiş olaylarının değerlendirileceğini ve 2007 bütçesinin gözden geçirileceğini söyledi.
24-26 Ocak 2007 tarihleri arasında Ankara'da, 81 ilin emniyet müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen, İl Emniyet Müdürleri toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, toplantıların değişik bölgelerde yapılmasını karalaştırıldığını kaydeden Er, Diyarbakır'da yapılan ilk toplantıya Batman, Siirt, Mardin, Hakkari ve Bingöl gibi 12 ilin emniyet müdürlerinin katıldığını kaydetti.
Bugünden itibaren Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek toplantıya Adana, Kilis, Hatay, Mersin, Gaziantep, Maraş, Adıyaman ve Osmaniye'nin emniyet müdürlerinin katılacağını dile getiren Er, şunları söyledi:
“Toplantıya, yarından itibaren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput ve Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş da katılacak. Türkiye genelinde cereyan eden polis bölgesindeki emniyet ve asayiş olaylarının değerlendirilmesi, 2007 yılı bütçesinin gözden geçirilmesi, iller arası koordinasyonunun sağlanması, toplum destekli polislik hizmetleri, illerimizin bir arada yürütmüş oldukları projeler, emniyet ve asayiş olaylarının azaltılmasında uygulanan güvenlik tedbirlerini görüşeceğiz. Bu toplantılar önümüzdeki günlerde başka illerde yapılacak.”
Ramazan Er, toplantı sonunda bir gazetecinin kayıp silahlara ilişkin sorusunu, “4 ilde devamlı çalışmalarımız var. İlgili yerlerle temas halindeyiz” şeklinde yanıtladı.

PKK'YA LOJİSTİK DESTEK

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ise Şanlıurfa'da sosyal yapısı ve arazinin düzlük oluşu nedeniyle terörist yapılanma bulunmadığını belirterek, “İlimizde terör örgütüne elaman temin etmek, lojistik destek sağlamak ve barıma ihtiyacını karşılama amacıyla çalışmalar yapılıyor” dedi. Son zamanlarda örgütte sivil itaatsizlik eylemi yapma eğilimi bulunduğunu ifade eden Yavaşcan, “Bu çerçevede sık sık izinsiz basın açıklamaları, mitingler, açık ve kapalı toplantılar yapmak yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Mersin'den sonra ilimizde yapılan bölge mitingi bu çerçevede yapıldı” diye konuştu.
Yusuf Yavaşcan, terör örgütünün amacının güvenlik güçleriyle, vatandaşı karşı karşıya getirmek olduğunu, bu noktada terör örgütünün oyununa düşmemek için her zaman güçlü olmak zorunda olunduğunu vurguladı. Şanlıurfa'nın bazı ilçelerinin bu konuda ciddi bir hassasiyet arz ettiğine dikkati çeken Yavaşcan, “Zaman zaman bu ilçeler ve il merkezinde aynı anda eylem hazırlığı istihbaratı alınmaktadır. Bu da bizi personel ve teçhizat yönünden sıkıntıya düşürmektedir. Bu yönüyle Emniyet Genel Müdürlüğünün bize personel ve teçhizat desteği vereceğini düşünüyorum. Özellikle ilimize başkomiser olarak emekliliği gelmiş kişiler atanıyor. Bu da sıkıntıya neden oluyor” diye konuştu.
Toplantıya Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, bölgedeki bazı illerin emniyet müdürleri ve emniyet personeli katıldı.

Bu haber 2479 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor