Karacadağ'da buzlanma ve don olayına karşı önlem alındı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Karacadağ'da buzlanma ve don olayına karşı önlem alındı

Karacadağ'da buzlanma ve don olayına karşı önlem alındı
11 Ocak 2019 - 16:13

Büyükşehir Belediyesi, bazı bir yandan yüksek rakımlı kırsal mahallelerde kar nedeniyle kapanan ulaşım yollarını kısa sürede açarken, diğer yandan olası don ve buzlanmaya karşı şehir ve ilçe merkezlerinde de çalışmalarını sürdürüyor.


 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ve don olaylarına karşı kent yollarını modern ekipmanlarla tuzluyor. Büyükşehir Belediyesi özellikle Siverek Karacadağ bölgesinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bölgenin tek kayak merkezi yolunu sürekli açık tutarken, bir yandan da soğuk hava koşullarında buzlanma ve don olaylarına karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 5 adet kar küreme ve tuzlama aracı ile kar yağışının olmadığı zamanlarda da devam eden çalışmalar kapsamında 3 merkez ilçede tuzlama çalışmaları gece boyunca sürdürüldü.


Taşıtlar için tehlike arz eden buzlanma ve don olaylarında vatandaşların sorun yaşamaması için mekanik tuzlama (ham tuzun içine 0,5 mm bazalt taşla karıştırılarak oluşturulan karışım) çalışmaları gerçekleştiriliyor. Böylece yaşanabilecek trafik kazalarının önüne geçilirken asfaltın da bozulmaması sağlanıyor.


 


RİSK TAŞIYAN BÖLGELERE ÖZEL ÖNLEM


Tuzlama çalışmaları kapsamında kent genelinde sürdürülürken don ve buzlanmaların sıklıkla oluşabileceği yerlere daha fazla önem gösteriliyor.


Kent merkezinde 3 ayrı ilçede Sakarya Caddesi Poldem Kavşağı, Vali Konağı Onu, Behçet Arabi ve Emniyet Caddesi, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Köprülü Kavşağı, Maliye Onu, Cumhuriyet Cadddesi, Uçaksavar Kavşağı, Toplama Onu, Abide Kavşağı, İpekyol, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Onu, Hilton Kavşağı, Piazza Arkası, Mezarlık ve Ali Baba Kavşağı ile Karaköprü ilçesinin ana arterleri ekiplerin özverili çalışmaları don olaylarına karşı kapsamında tuzlandı.

Bu haber 2418 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor