“Kudüs ümmetin ortak davasıdır”

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Kudüs Platformu tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterilerek, Kudüs’ün ümmetin ortak davası olduğuna dikkat çekildi.

“Kudüs ümmetin ortak davasıdır”
08 Aralık 2017 - 11:31




ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararına bir tepkide Siverek Kudüs Platformu’ndan geldi. Siverek Kudüs Platformu üyeleri, cuma namazının ardından, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kanlıkuyu Parkı’nda bir araya gelerek, tüm dünyaya ABD’nin şer kararını tanımadıklarını ilan etti. Basın açıklaması öncesinde sık sık tekbir getiren grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasını platform adına Fikret Aslanparçası okudu. Açıklamanın başında hak ve batıl savaşının devam ettiğine dikkat çeken Aslanparçası, “Tarihin her dönemine damga vurmuş kutlu İslam beldelerini, sınır çizgilerine hapsetmeye çalışmış hak ile batıl mücadelesinin son perdesi, bu yüzyılda yaşanacak gibi gözüküyor. Batıl olanın kokuşmuş, seküler, insanlıktan nasibini almamış doktrinleri, yanlarına; Yüce Allah’ın aziz dinlerini tahrif edenlerin torunlarını alarak Hakk’ın üstüne çökmeye and içmişlerdir. Bu gerçekliği gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak Saff Suresi’ndeki Allah kelamıyla haykırıyoruz: “Onlar ağızlarıyla Allah´ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff 8) ” denildi.

İslam alemi üzerine oynanan oyunlar bozulmalıdır

İslam aleminin ağır bir sorumluluk yüklenerek meydanlara inmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Biz Yüce Furkan’a iman etmiş ümmet olarak, Allah’ın nûrunu tamamlamasına nefer olacak mıyız? Olmayacak mıyız? bunun kararını vermek durumundayız. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte biz de sessizliğe gömülüp, yaşadığımız konforun 3-5 yıl daha devam etmesini mi dileyeceğiz, yoksa Hz.Muhammed’in ümmeti olmanın ağır sorumluluğunu yüklenerek meydanlara inecek, küresel katil sürülerinin ve onların maşalarının İslam alemi üzerine oynadıkları oyunları Bedir’de, Kudüs’ün fethinde, Çanakkale’de ve 15 Temmuz da olduğu gibi başlarına mı geçireceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz

Açıklamada, ABD’nin Filistin’in işgalinin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’e destek verdiğine dikkat çekilerek, “Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. Kudüs’le ile ilgili bu hadsiz ve hukuksuz tasarruf ABD’yi de İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, kuruluşundan beri benimsediği ikircikli politikalarla Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya, İslam coğrafyasını kana boyayan her savaşın arkasındaki gölgedir. Aynı ABD’nin Filistin işgalinin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’i kanatları altına alan siyonizmin hamisidir”

ABD, Kudüs’ü başkent yapma rüyasından uyanmalıdır

Açıklamanın devamında, ABD’nin kararının islam coğrafyası dışında birçok devlet tarafında da tanınmadığına vurgu yapılarak, “Yüz yılı aşkın süredir Filistinliler’e karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir. Asıl neden eli kanlı zorbaların her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. Buradan tüm yüreğimizle haykırıyoruz, korsan İsrail ve ABD Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir rüyadan uyanmalıdır ve bütün dünya şunu anlamalıdır ki, artık bu kararla İsrail’in başkenti Kudüs değil, Washington olmuştur. Aksi halde İslam coğrafyası dışında İngiltere, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkeleri ile beraber devletlerin önemli bir çoğunluğunun kabul etmediği bu kararın ısrarla uygulamaya sokulmasının nedeni ne olabilir. Bugün ABD’nin aldığı bu korsan karara uymayacağını ilan eden tüm devletlerin bu kararlarında samimi olmalarını temenni ediyoruz. İslam ülkelerinde ABD’nin ileri karakolu gibi vazifelendirilmiş liderlerin her gün okudukları Kur’an’dan ibret almamalarını hayretle takip ediyoruz.” denildi.

Bugün Filistin’e sahip çıkamazsak yarın Mekke’yi,Medine’yi ümmetin tüm topraklarını isteyecekler

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi, “Kudüs, İlahi vahyi insanlığa ulaştıran peygamberlerin kokusu, Mirac’ın ev sahibi, ilk kıblemiz, göz bebeğimizdir. Kudüs işgale uğradığından beri Mükerrem Şehir Mekke mahzun, Münevver şehir Medine gözü yaşlı olarak kardeşi Aksa’yı izliyor. Bugün Aksa’ya sahip çıkamazsak, yarın İstanbul’a,Diyarbakır’a,Buhara’ya Tahran’a,Bağdat’a,Şam’a gelecekler, Bugün Filistin’e sahip çıkamazsak yarın Mekke’yi,Medine’yi ümmetin tüm topraklarını isteyecekler, bugün İslam Birliğini kurmak için kol kola giremezsek, yarın sokaklarda kollarımız parçalanacak. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız.Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs’e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Tam da bu yüzden Özgür Kudüs, kahrolsun Siyonizm, defolsun ABD, Bağımsız Filistin. Bu mücadele azmi ve kararlılığıyla Mescid-i Aksa’nın çağrısına karşılık veriyor, Kudüs ve Aksa’nın İslamla kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehridir”

Basın açıklamasının sonunda Kudüs ile ilgili şiir okundu. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3709 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor