SİVEREKLİLERİN VURDUMDUYMAZLIĞINA TEPKİ

Haberikra.com Özel haberi

Siverek'i Vilayet Yapma Ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz, Siverek'in il olabilmesi için Siverekli gençlerin gerekli duyarlılığı göstermediğini belirterek” Beşiktaş'ın şampiyonluk gecesinde Siverek Caddelerinde zafer turları atan gençlerin, Siverek'in İl yapılması konusunda gerekli duyarlılığı göstermediğini belirterek bu duruma tepki gösterdi”

SİVEREKLİLERİN VURDUMDUYMAZLIĞINA TEPKİ
06 Haziran 2009 - 08:51
BEŞİKTAŞ'A VERİLEN DESTEK, SİVEREK İÇİN VERİLMEDİ




Dernek başkanı Koçali Aymaz, Beşiktaş futbol takımının şampiyon olmasıyla beraber her yerde olduğu gibi Siverekli futbol severlerinde Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladıklarını belirterek,” Kentimizin sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerden yoksun olması nedeniyle gençlerimizin galibiyet sevincine ortak olmaları, coşku ile kutlamaları ve stres atmaları kadar güzel bir davranış olamaz.

Ancak Sivereklilerin 83 yıl önce ellerinden alınan il hakkının iadesi için yarım asrı aşkın bir zamandan günümüze verilen demokratik mücadeleye gençliğin sessiz kalarak kendilerine hiçbir fayda sağalamayan spor için verilen coşkulu destek doğrusu bizleri üzmüş ve düşünceye sevk etmiştir.

Gençliğin sporla ilgilenmesi elbette ki gerekli ve önemlidir. Ancak spor hiç kimseye iş, aş, ekmek ve harçlık vermez” Dedi.




SİVEREK'İN İL OLMASI TÜM SİVEREKLİLERE FAYDA SAĞLAR




Basında çıkan 4 ilçenin il yapılacağı konusunda Diyarbakır ve Mersin Milletvekillerinin önerge verdikleri haberleri üzerine dernek olarak harekete geçtiklerini belirten Aymaz, “23.05.2009 tarihinde bir Koçali baba kahvehanesi önünde bir basın açıklaması yaptık. Yapılan basın açıklamamız sırasında kahvehanede oyun oynayan vatandaşlar oyunlarına ara vermeyip oyunlarına devam ettiler.

Bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Sanki bu dava kahvehanede oyun oynayanların değil de yalnız Dernek yöneticilerin davasıydı.

Sanki Siverek'in il hakkı iade edildiğinde Dernek yöneticileri yalnız fayda sağlayacaktı da orada oyunlarını bırakmayan vatandaşlar ve çocukları, gençleri fayda sağlamayacaklardı.” Dedi




CD SUNUMUNA KATILIM BEKLENİLENİN ALTINDA OLDU




Dernek olarak “Sivereklilerin İl Mücadelesinin serüveni”, “İl olmanın faydaları “ adlı CD sunumunu günler öncesinde gazete, web sitesi, Belediye İlan hoparlöründen Siverek halkına duyurduklarını belirten Aymaz, “ Maalesef 300 kişilik salonu dolduramadık” dedi”





AÇLIK GREVİMİZE ONBİNLERİ BEKLİYORDUK




Derneğin 29.05.2009 ile 30.05.2009 tarihleri arasında tarihi Siverek Kalesinde 24 saatlik açlık grevi başlattığını belirten Aymaz,” Açlık grevimize sadece 21 kişi katıldı.

Gönül isterdi ki açlık grevimize onbinler katılsın. Bu dava ne birkaç kişinin ve nede birkaç Sivil Toplum Kuruluşunun davası değil, bütün Sivereklilerin davası olduğuna göre başta gençler olmak üzere toplumun her kesiminin il davasını sahiplenmesi gerekirdi” dedi.




BİR AVUÇ BERGAMALILARIN MÜCADALESİ ÖRNEK OLMALI




Bergamalı köylülerin köylerinde siyanürle altın aranmasına tepki gösterdiklerini belirten Aymaz,” Siyanürlü altına hayır diyen Bergamalıların mücadelesinin, Siverekliler tarafından örnek alınması gerekir. Siverekliler il olabilmek için demokratik eylemlerini sürdürmelidir” dedi




GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ.




Koçali Aymaz, Siverek'in İl olabilmesi için Sivereklilerin güç birliği yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Siverek'in il hakkının geri alınması için bu memleketin sahipleri olan esnafların, tüccarların, serbest meslek erbablarının, çiftçilerin, hayvancıların, tüm STK'ların, Muhtarların, meclis üyelerinin, siyasi partilerin ve milletvekillerinin birlikte güç birliği yaparak çalışması lazım” dedi.




GENÇLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ




Dernek Başkanı Aymaz, Siverek'in il olma davasına 19 yılını verdiğine dikkat çekerek, “ Hiçbir demokratik ülkede bir derneğin yönetim kurulunda bir kimseye 19 yıl görev yaptırılmaz. Özellikle gençleri göreve davet ediyor ve Derneğine üye olarak, fikir üreterek ve etkinliklerine fiilen katılarak destek olmalarını öneriyoruz.”



HABERIKRA HABER LİNKİ
Bu haber 2761 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti