Siverek’te Meal sınavına yoğun ilgi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği tarafından düzenlenen ödüllü meal sınavına yaklaşık 6 bin öğrenci katıldı.

Siverek’te Meal sınavına yoğun ilgi
20 Şubat 2017 - 13:30



Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği tarafından öğrencilere yönelik değerler eğitimi devam ediyor. Eğitim Bir-Sen tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü meal sınavı düzenlendi. Siverek merkez ve kırsalından yaklaşık 8 bin öğrencinin başvuru yaptığı sınav maratonunda öğrenciler hem Kur’an mealini öğrendi hem ilerisi için sınav atmosferini yaşadı.

İlçe merkezinde 13 okulda gerçekleşen, 600 gönüllü öğretmenin görev aldığı sınava yaklaşık 6 bin öğrenci katıldı. Saat 10.00’da başlayan sınav 2 saat sürdü.

Sınav ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, bütün kitapların Kur’anı Kerimin anlaşılması için okunduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar için bir uyarı ve öğüt olarak vahyedilen Kuran-ı Kerim’i okumak, anlamak ve hayat rehberi haline getirmek rabbimizin bir emridir. Alemlerin Rabbi olan Allah’ın insanlığa kurtuluş yolunda son çağrısı olan Kur’an-ı Kerim, zihinlerin alabildiğine dünyevileştiği modern zamanların girdabında çırpınan insanlık için yegâne çaredir. Zaman geçtikçe gençleşen bu kitap her Müslümanın hayatında hep diri kalmalıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliği olarak değerler eğitimini önemsediklerini belirten Aslanparçası, “2016 yılında yaklaşık 5000 öğrencinin katılımıyla düzenlediğimiz ilmihal sınavının ardından bu yıl da genç nesillerimizi Kuran’ın kutlu mesajıyla tanıştırmak ve onları yüce İslam’ın ana kaynağına yönlendirmek amacıyla “Kur’an-ı Kerim Meali Sınavı” düzenlemiş bulunmaktayız.6 bin öğrencimizin katılımıyla ortaokul ve lise kategorisindeki sınavımızı bugün 13 okulda 600 gönüllü öğretmenimizin gözetiminde gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle herkesin kazançlı çıkacağı bu sınav organizasyonunda görev alan, destek sunan, maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve kişilere yürekten teşekkür ediyor, çabalarımızın Rabbimizden hayırlara vesile olmasını diliyoruz”

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği, öğretmenlere yönelik umre ödüllü meal sınavı gerçekleştirecek.500 öğretmenin başvurduğu sınav 26 Şubat 2017 tarihinde yapılacak.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2994 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor