Vatandaşlardan DEDAŞ’a "kaçak elektrik" tepkisi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Dicle EDAŞ’ın kendilerine haksız yere kaçak elektrik cezası kestiğini ileri süren vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

Vatandaşlardan DEDAŞ’a "kaçak elektrik" tepkisi
17 Şubat 2017 - 05:51




Siverek ilçesinde bazı vatandaşlar DEDAŞ’ın kendilerine kaçak elektrik kullanmadıkları halde para cezası kestiğini ileri sürerek duruma tepki gösterdi. Tepki amacıyla Siverek Adliyesi, Siverek Belediyesi ve Siverek Kaymakamlığına giden vatandaşlar, yetkililerin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

DEDAŞ’ın kendisine bir yıl içerisinde 3 kez kaçak elektrik cezası kestiğini iddia eden Cuma Alan, “Mağduriyetimiz DEDAŞ’ın suçsuz yere kaçak elektrik bahanesi ile yazdığı cezalardan kaynaklanıyor. Son bir yıl içinde 3 defa kullanmadığımız halde kaçak elektrik cezası kesmişler. 12 Aralık 2016 tarihinde bin 500 TL ceza kesildi ve 2 ay içinde 2 defa daha ceza kesildi. DEDAŞ’a gidiyoruz bizi savcılığa gönderiyor savcılık ise belediyeye gönderiyor. Yetkililerin hiçbiri bu olayla ilgili hiçbir incelemede bulunmuyor. Halk olarak sıkıntı çekiyoruz ve bizim mağduriyetimiz devam ediyor.” dedi.

Murat Baran ise kaçak elektrik kullanmadığı halde ceza geldiğini iddia ederek, “Biz kirada oturduğumuz için ayda 500 TL kira veriyoruz ve ayrıca 500 TL’de kesilen ceza parasını veriyoruz. Biz sesimizi duyurmak için belediyeye geldik belediye ise bizi savcılığa gönderdi. Savcılık ise bizi kaymakamlığa ve başka ilgili mercilere yönlendirdi. Biz mağdur durumdayız. Belediye başkanı, milletvekilleri veya kaymakamlığımızın bu işe el atması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kadri Karaçalı ile siyasilere sitem ederek, “Dedaş’ın yaptığı bu uygulama yanlıştır, zulümdür. Seçimler zamanında milletvekilleri gelip, 'bize oy verin' diyorlar. Peki, bu oy isteyen milletvekilleri ve biz Siverek’in sahibiyiz diyenler nerede? Gelip DEDAŞ’a bir el atsınlar. Halk olarak hepimiz mağduruz. Kaçak elektrik var diye 5-6 bin TL fatura geliyor. Hâlbuki kaçak elektrik yok. Ben mahkemeye başvurdum ve mahkemeyi kazandım. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım. 2 ay sonra seçim var ve milletvekilleri gelip bizlerden oy isteyecekler. Bende onlara olaylar zamanı neredeydiniz diyeceğim.” şeklinde konuştu.

Yetkililer ise DEDAŞ ile ilgili şikâyetler için kaymakamlık tüketici hakem heyetine dilekçeyle başvurulmasını istedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2800 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor