Bölgenin tek kayak merkezi ilgi bekliyor

ABONE OL

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Tesisi'ne gelen vatandaşlar, tesiste birçok eksikliğin olduğunu belirterek bunların giderilmesini talep etti.

Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Kayak Merkezi, bin 919 rakımıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyor.


Geçen yıl bölgede kar yağışının olmayışından dolayı üzülen kayakseverler, bu yıl kar olmasına rağmen tesislerdeki sıkıntılardan dolayı gönüllerince kayamadıklarından yakınıyor.


"Tesis genel anlamda çok bakımsız ve kullanışsızdır"


Aslan, "Lavabolarda akan su soğuk. Bunun yerine sıcak su bulundurulmalı. Mescit var ancak pek kullanışlı değil. Vatandaşlar olarak ibadetlerimiz rahat bir şekilde yapamıyoruz.  Bebekli bayanlar için de süt emzirme ve bebek temizleme odalarının olması gerekir. Tesis genel anlamda çok bakımsız ve kullanışsızdır. Her yıl gerekli bakımlar yapılmalı. Otopark yok. Otopark olmadığı halde her araçtan otopark ücretinin alınması adil değil. Hafta sonları zaten dar olan yolda park yapılmasından dolayı trafik tıkanıyor. Belediyelerin de toplu taşıma hizmeti vermesi gerekir. Aracı olmayan aileler de tesise gidebilmeli. Kayak pisti de çok bakımsız, düzeltilmiyor. Teleferik yok, var olan halat ise yetersiz ve sık sık arıza veriyor. Kayak ve kızak fiyatları sunulan hizmete göre çok pahalı. Kayak ve kızaklar eski ve kullanışsızdır." diye konuştu.


İncealan, "Siverek'e en yakın yer burası olduğu için geliyoruz. Pisti çok yetersiz buluyorum. Biraz daha geliştirilebilir. Kayarken bir dakikada pist bitiyor. Pist biraz daha uzatılabilir.  Profesyonel olarak Ukrayna'da kayıyorum. Uludağ'da kaydım, şimdi burada devam ediyoruz. Yaklaşık 2 yıl oldu kayıyorum. Öncelikle hocaların yardımıyla öğrendim. Zaten düşe kalka öğreniyorsunuz." dedi.


İncealan, şunları söyledi: "Kayak merkezindeki eksiklikler anlatmakla bitmez. Özellikle bir otoparkın olmaması, güzel bir tesisin olmaması, tesiste ısınma sorununun olması, otellerin olmaması, bakımsız olması... Burada en azından 50-60 kişi kapasiteli oteller inşa edilebilir. Bölgenin tek kayak merkezidir. Hiçbir yatırım yok. Bir çalışma yok. Yetkililerden şikâyetçiyiz. Otopark olmamasına rağmen, araçlardan ücret alınması doğru bir şey değil. Otopark için kullanılan alan, araçların giriş çıkışları için olması gerekirken, otopark olarak kullanılıyor. Tabi bu da işletme sahibinin gelir elde etmesinin herhalde tek olanağı. Burada kamelyalar var. Ben sadece kayak için geliyorum. Mangal ile zaman harcamak istemiyorum. Kızak ve kayak kiralama ücretleri iyi, olması gereken budur."


"Kayak merkezindeki sıkıntıların giderilmesini istiyoruz"


Diyarbakır'dan ailesiyle birlikte ilk kez geldiğini, burayı çok beğendiğini ve doyasıya kayarak eğlendiğini belirten 7 yaşındaki Ömer Varol ise düşmeden kaymanın keyfini çıkardığını söyledi.


Hem buranın güzelliğini görmek hem de kaymak için Mardin'den geldiğini dile getiren Hüseyin Azarkan, poşet ve leğenlerle kaymanın daha zevkli olduğunu belirtti.


Pistin çok iyi olmadığını ve kayarak pisti daha elverişli hale getirdiklerini söyleyen Azarkan, "Özellikle yukarı çıkmakta zorlanıyoruz. Onun için teleferik olması lazım. Tesisleşme konusunda daha da güzelleşmesi lazım.  Eksikleri var yani.  Şu gördüğünüz kızağın saati 25, günlüğü 80 TL'dir. Şayet kırılırsa 150 TL maliyeti var ve bunu da bizden alıyorlar. Fiyatlar buraya göre pahalıdır." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)



Kaynak: https://ilkha.com/haber/92542/bolgenin-tek-kayak-merkezi-ilgi-bekliyor 

Bölgenin tek kayak merkezi ilgi bekliyor