"Çılgın Proje" kaderine terk edildi

ABONE OL

Şanlıurfa'da "Çılgın Proje" olarak tanıtılan ve ıslah edileceği söylenen Karakoyun Deresi, madde bağımlılarının mekânı haline geldi.

Afyon Akarçay, Eskişehir Porsuk ile Malatya’nın Kernek Çayı benzeri düşünülerek başlanan proje, Şanlıurfa’nın turizmine önemli katkı sağlayacaktı. Afyon, Eskişehir ile Malatya’da başlanan projeler tamamlandı ve söz konusu kentlerin turizmine önemli katkı sağladı. Ancak Şanlıurfa'da, her seçim döneminin vaatleri arasında yer alan proje, peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra kaderine terk edildi.


2013 yılında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürlerinin katılımıyla dere bölgesinin ıslahı için temel atılmış, hemen ardından da çalışmalara başlanmıştı. İçerisinde, kamelyalar, yürüyüş yolları, kafeteryalar gibi sosyal alanlar yer alacağı bölgede; temiz su akacak, vatandaşlar, kayık sefası sürecekti.


Yer yer çökmeler meydana geldi


“Belediye başkanları başlattıkları projeleri devam ettirmiyor”


Hicri, “Her gelen belediye başkanı, önceki projeleri tamamlamak yerine, yeni projeler üretirse, tamamlanmayan projeler bu ve bunun gibi nice sorunlar meydana getirir. Bu projeye harcanan para kimin cebinden çıktı? Vatandaşın cebinden çıktı.” dedi.


Parkın tinerci ve içkicilere tek edildiğini belirten Hicri, “O kadar para harcanıyor, sonra içkicilere, madde bağımlılarına terk edilip gidiliyor. Tek başımıza gelmeye korkuyoruz artık! İçkiciler gelip içki içiyor. Siz olsanız ailenizle gelebilir misiniz? Burası madde bağımlılarının mekânı haline gelmiş. Parklar sahipsiz, madde bağımlılarına terk edilmiş durumda.” şeklinde konuştu.


Yarım kalan proje hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mahmut Uçmak, "Karakoyun Deresi'nin, temiz su akması, yeniden planlaması, revize edilmesi, su akar hale getirilmesi hususunda bir planlama vardı, projelendirilmişti, her şeyi de meclisten geçmişti. O projeye başlanmadığı için yeni seçim dönemine kaldı." dedi.