☰
✕

Düğünlerde hava ateş açanlara geçit yok

ABONE OL

Siverek Kaymakamlığı düğünlerde havaya ateş edilmesiyle ilgili olarak "Mutluluğa Kurşun Sıkma" sloganıyla çalışma başlattı.


Siverek Kaymakamlığı x hesabından yapılan paylaşımda; havaların ısınmasıyla artan düğünlerde, havaya ateş açılmasıyla ilgili emniyet güçlerimiz devriye halinde olacak. Havaya ateş açanlar tespit edilerek yasal işlem uygulanacak.“ denildi.
 
HAVAYA ATEŞ EDİLİRSE DÜĞÜN İPTAL

Düğün salonlarını denetleyen ekipler, havaya ateş açıldığını tespit etmeleri halinde, hem düğün sahibine hem de düğün salonu işletmesine cezai işlem uygulayacak. Düğün de iptal edilecek.

DÜĞÜNLERDE SİLAH SIKMAK 

Doğuda düğünlerde silah sıkmak mutluluğu, kutlamayı temsil etse de son yıllarda bilinçsizce havaya açılan ateş yüzünden birçok insan mermilerin hedefi olmuş yaşamını yitirmiştir. Çoğu zaman da yorgun mermilerin isabetiyle ciddi yaralanmalara neden olmuştur.