"Kaçak kullanmadığım halde ceza kestiler"

ABONE OL

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir kişi, kaçak elektrik kullanmadığı halde ceza kesildiğini ve kendisine bir bilgilendirme yapılmadığını iddia etti.

 


Geçen yılın kasım ayında hanesine harici bir hat çekildiği iddiasıyla kaçak elektrik cezası kesildiğini belirten Bayat, kesilen cezadan aylar sonra haberi olduğunu belirtti.


"Bana haber verilmedi"


Kaçak kullanmadığını yineleyen Bayat, şöyle konuştu: "Saatim burada, elektrik mühendisleri gelip incelesinler. Saati takan ve mühürleyen DEDAŞ’tır ben değilim. İçinde ne olup olmadığını ben bilmiyorum çünkü onlar getirip takıp gitmiş. Benden kaynaklı bir şey varsa parayı öderim. Evimin önünde tek bir elektrik direği var, oradan alıp saate oradan da içeriye almışım. DEDAŞ’ın bahsettiği ikici bir hat nerededir gelip baksınlar. Benim haberimin olmadığı bir şeyi onlar nasıl tespit edebiliyor? Bu DEDAŞ’a Türkiye hukuku, yargısı, Emniyet, CİMER, Enerji Ve Tabi Kaynakları Bakanlığı, Cumhurbaşkanı bunlara bir çare bulamıyor mu? Artık yeter diyoruz. DEDAŞ, Güneydoğu'da resmen sistematik bir şekilde 12 Eylül dönemi gibi yapıyor. Bunlar için tarlasını satan ve gidip çalışıp bu paraları ödeyen insanlar var.


İddialara ilişkin İLKHA'nın görüştüğü DEDAŞ yetkilileri ise söz konusu aboneye ait olduğunu belirttiği sayaç görüntülerini paylaştı ve 27 Kasım 2018'de yapılan kontrolde abonenin harici faz çekerek kaçak enerji kullandığının tespit edildiğini ve elektriğin kesilerek mühürlendiğini açıkladı.


 


 

DEDAŞ kaçak cezası