Kendilerini Polis Olarak Tanıttılar, 1,25 Milyon Liralık Vurgun Jandarmadan Kaçmadı
Gaziantep'te kendilerini polis olarak tanıtıp bir vatandaşı 1 milyon 250 bin lira değerindeki ziynet eşyasından dolandıran şüpheliler, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmasıyla 4 kişi yakalandı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, faili meçhul dolandırıcılık olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Yürütülen çalışmalar kapsamında, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin, inceleme yapılacağı bahanesiyle bir vatandaşa ait yaklaşık 1 milyon 250 bin lira değerindeki ziynet eşyasını aldığı olayla ilgili kapsamlı inceleme başlatıldı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri ile Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen saha çalışmaları sonucunda olayda kullanılan araç ile şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda 2 Temmuz 2026 tarihinde düzenlenen operasyon kapsamında yakalanan 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Şanlıurfa Valiliği, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik dolandırıcılık başta olmak üzere tüm suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.