Mısır tarlaları sular altında kalan çiftçi destek bekliyor

ABONE OL

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aşırı yağışlardan dolayı mısır tarlaları sular altında kalan çiftçiler, suyun tahliyesi için yetkililerden destek talebinde bulundu.

Siverek ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Konukçu (Alaki) Mahallesinde yağışlardan dolayı buğdaydan sonra ikinci ürün olarak ekilen mısır tarlaları zarar gördü.


Mısır tarlalarının büyük ölçüde zarar gördüğünü belirten çiftçi Mustafa Zencirci, mısır tarlasındaki suların tahliye edilmesi için seferber olduklarını söyledi. Zencirci, "Yağışlardan dolayı mısır ekili tarlalarımız sular altında kaldı. Mısır taneleri dökülerek toprağa karıştı. Günde 130 litre mazot kullanarak kendi imkânlarımız ile suları tahliye etmeye çalışıyoruz. Zararımız büyük. En azında suların tahliye için yardım bekliyoruz." dedi.


"Tarladaki suyu tahliye etmek için gidecek yolumuz yok"


Aynı şekilde çevre köylerdeki tarlaların da sular altında kaldığını vurgulayan Mehmet Zencirci, "Sadece bizim köyümüz değil;  Turna, Sarıbal, Karataş, Altınlı köylerinde de tarım arazileri zarar gördü.  Bizim hem mısır hem pamuk ekili arazilerimiz sular altında kaldı. Tarlalarımızı tahliye ederken de yolumuz suyun altında kaldı. Şu anda tarladaki suyu tahliye etmek için gidecek yolumuz yok. Traktör ile tarlaları yara yara gidebiliyoruz." ifadelerini kullandı.