"Noel kutlamalarının dinimizde yeri yok"

ABONE OL

Diyanet Bir-Sen Bölge Başkanı Mahmut Bozkuş "Yılbaşı" ve "Noel" kutlamalarının dinimizde yerinin olmadığını belirterek tüm Müslümanları bu kutlamalardan uzak durmaya çağırdı.

Diyanet Bir-Sen Bölge Başkanı Mahmut Bozkuş "Yılbaşı" ve "Noel" kutlamalarının dinimizde yerinin olmadığını belirterek tüm Müslümanları bu kutlamalardan uzak durmaya çağırdı.


Bir peygamberin doğumunun haramlarla ve günahlarla kutlanamayacağını belirten Bozkuş, "Ululazm peygamberlerden biri olan Hazreti İsa'nın (alleyhi selam) doğumunun,  onun getirdiği ve bizim de inandığımız şeriatına aykırı bir şekilde çeşitli kepazeliklerle kutlamanın dinimizde yeri yoktur. Bir Müslüman böyle doğmatik, gerçeği meçhul olan bir anlayışın figüranı olamaz. İslam aleminin mübarek gün ve geceleri vardır. Bunlardan ikisi bayram olup ilki Ramazan ve Kurban bayramıdır. Ne yazık ki müslümanlar kendi mukaddes bayramlarının manevi havasından bile mahrum halde olup nefsani duygularıyla hareket etmektedirler." dedi.


"Müslüman, bir yılın hesabını gözden geçirirken, yaratılışın amacını dikkate alarak, gelecek üzerinde yoğunlaşmalıdır"


Peygamber Efendimizin, "Kim kendini bir kavme benzetirse muhakkak o onlardandır." Hadis-i Şerifini hatırlatan Bozkuş, "İki yılı birbirine bağlayan böyle bir gecede, zaman köprüsünde cinnet geçirmişcesine işlenen günahlara, israflara ve lüks harcamalara anlam vermek akıl karı değildir. Kurban bayramında sözde hayvan severler adı altında İslam düşmanları her fırsatta  ortaya atılıp, kurban bayramında kesilen kurbanlara katliam gözüyle baktıkları halde, yılbaşı gecesinde takriben kesilecek 800 bin hindiye de aynı  şekilde şefkat ve merhameti gösterebilecekler mi? Haçlı emperyalizmi, İslam coğrafyalarına bombalar yağdırsın, gücü yetmeyen ülkelerde darbe kalkışması yapsın, geri kalan ülkeleri fitne kazanına dönüştürsün, biz Müslümanlar da  onların uyduruk bayramlarını kutlayalım. Bu tür 'bidat' olan bayramları kutlamak dinimizce uygun değildir." dedi.


Müslümanlar için en güzel hediyenin Kur'an-ı Kerim olduğunun altını çizen Bozkuş, "İslam ümmeti, yılbaşı gecesi Noel babalardan hediye değil;  Hira’dan 'Oku' hediyesini getiren bir peygamberin aşığı olmalıdır. En güzel hediye olan Kitab-ı Mübin’i ve onun çizdiği istikamette kainatı da dünyayı da iyi okumalıdır. Emperyalizmi ve Siyonizmi iyi tanımalıyız. Barbar kültürün, mimsiz medeniyetin dışının süs;  içinin pis olduğunu iyi bilmeliyiz. Kur'an' dan ilhamını almış bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın Ümmeti Muhammed'in muhasebesini iyi yapacağı, dostunu düşmanını iyi tanıyacağı, dostuna 'hasbi';  düşmanına 'hesabi' davranacağı bir yıl olmasını  Allah'tan temenni ederiz." ifadelerini kullandı.