ÖNDER'den seçmeli ders uyarısı

ABONE OL

Siverek ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Aydın, öğrencilerin sececeği Kur'an'ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, öğrencinin manevi gelişimine katkı sunacağını ifade etti.

Kur’an'ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, çocukların dinini öğrenmesi için büyük bir fırsat olduğunu, ahlaklı bir toplumun ahlaklı bireylerden geçtiğini söyleyen uzmanlar, bu nedenle Kur’an'ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili olduğunu ifade ediyor.


Çocukların dünya hayatındaki kariyerinden daha fazla ahiret hayatına yönelik yapacağı çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirten Aydın, çocuklara küçük yaştan itibaren dini eğitim verilmesi gerektiğini vuguladı.


Zorunlu olması gereken derslerin seçmeli ders olarak sunulduğunu belirten Aydın, " Ortaokul ve lise öğrencilerimiz için seçmeli dersleri tercih etme sürecinin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. 4-22 Ocak tarihleri arasında seçilecek dersler hakkında daha hassas olunmalı, dinimize, manevi değerlerimize katkıda bulunacak tercihlerde bulunmalıyız.  Aslında zorunlu olması gerekirken karşımıza seçmeli olarak sunulan Kur’an'ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini, seçme konusunda ciddi bir gayretin içinde olmalıyız. Bugün karşımıza bir seçenek olarak sunulan ve çocuklarımızın manevi hayatı, dini ve ahlaki terbiyesini şekillendirecek katkı verecek bu seçenekleri iyi değerlendirmemiz gerekir.  Bu konuda Müslüman anne babalar olarak pasiflik göstermememiz gerekir." şeklinde konuştu.


"Ders seçimlerimiz çocuklarımız için çok önemlidir"


ÖNDER Seçmeli ders Kur'an'ı Kerim