Siverek Seyrantepe İlkokulu Gazetesine Prestijli Ödül
Siverek'te öğrenciler tarafından dört yıldır hazırlanan Seyrantepe İlkokulu Gazetesi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin 40. Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'nde özel ödüle layık görüldü.
Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen BİGEP projesi kapsamında hazırlanan okul gazetesi, öğrencilerin okul yaşamındaki çalışmalarını ve etkinliklerini kamuoyuna aktarmak amacıyla dört yıldır düzenli olarak yayımlanıyor.
Gazetenin hazırlanmasında Siverek Seyrantepe İlkokulu bünyesinde görev alan 18 öğrenci aktif rol alıyor. Öğrencilerin haber hazırlama ve okul içerisindeki gelişmeleri duyurma çalışmalarının yer aldığı gazete, bu yıl Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından özel ödülle değerlendirildi.
Düzenlenen ödül töreninde ödül, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat tarafından Seyrantepe İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Bahar Örgen ile gazetenin hazırlanmasına katkı sunan öğrencilere verildi.
Bahar Örgen, okulda gerçekleştirilen faaliyetlerin ve öğrencilerin çalışmalarının kamuoyuyla paylaşılması amacıyla hazırlanan gazetenin dört yıldır sürdürüldüğünü belirtti.
Örgen, elde edilen ödülün öğrenciler açısından önemli bir motivasyon oluşturduğunu ifade ederek gazetenin ortaya çıkmasında katkı sağlayan öğrenciler, öğretmenler ve velilere teşekkür etti.
Ödül töreninde minik gazetecilerin ödül alması sırasında renkli anlar yaşandı.
www.siverekgenclik.com