Siverek'te cumartesi günü açık olacak pazar yerleri belirlendi

ABONE OL

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde vatandaşların yaş sebze ve meyve ihtiyacını karşılaması amacıyla açık olacak pazar yerleri belirlendi.

Türkiye’de devam eden tam kapanma sürecinde yayımlanan genelge kapsamında halkın yaş sebze ve meyve ihtiyacını karşılaması amacıyla cumartesi günü bazı pazar yerlerinin açılmasına karar verildi.

Bu kapsamda Siverek Kaymakamı Hasan Ongu başkanlığında toplanan kurul, ilçede 8-15 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak pazar yerlerini belirledi.

Alınan kararda Dicle ve Bağlar mahallerinde kurulan Çarşamba pazarı ile Güney mahallesindeki Perşembe pazarı olarak bilinen yerler açık olacak.

Siverek Kaymakamlığında yapılan toplantı sonra açıklama yapan Kaymakam Hasan Ongu, şu ifadeleri kullandı: “Tam kapanma sürecinde vatandaşlarımızın yaş sebze meyve ihtiyacının karşılanması, üreticilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ilçemizde iki alanda pazar yeri kurulacak. Sebze meyve ihtiyaçları ile sınırlı olmak şartıyla vatandaşlarımız kesinlikle araç kullanmaksızın 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00- 17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarımızdan ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Bu anlamda vatandaşlarımızın alınan koruyucu ve önleyici tedbirlere riayet etmesini istiyoruz. İnşallah birlikte başaracağız.”

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Pazarda sadece yaş sebze meyve ve fide satışı yapılacaktır. Bu alanlar haricinde tezgâh açılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Ayrıca alışveriş yapacak vatandaşlarımızın pazar alanına araç ile gelmeleri kesinlikle yasak olup kurallara aykırı davrananlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince cezaî işlem yapılacaktır.” denildi.

Pazarların kurulduğu alanlarda Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin görev yapacağı öğrenildi.

Haber merkezi