Vatandaşlar pandemi döneminde kargo şirketlerinden şikayetçi

ABONE OL

Coronavirus salgının başladığı günden bu yana kargo firmalarında iş yoğunluğu yaşanıyor.

Müşteriler ise Coronavirus sürecinden dolayı çoğu zaman şikayetleri ile ilgili muhatap bulamazken, kargo şiketlerinin bu süreçte alternatif yöntemlerle hizmet vermesi bekleniyor.


Kargo şirketleri önünde yaşanan yoğunluktan dolayı çok sıra beklediklerini belirten müşteriler, mağdur olduklarından dert yandılar.


"Bu durum tamamen PTT'nin hatası ve ihmalidir"


Kargo firmalarını da hak vermek gerektiğini belirten Yunus Gürbüz, "Virüsten dolayı bu durumları hor görmemek gerekir. Herkesin işi aynı değil, bazıları iş yapıyor, bazıları yapamıyorlar. Kargo firmalarını da hak vermek lazımdır. Sonuçta işlerinde yoğunluk var. Herkes evinde oturup internet üzerinden sipariş verip, kargolara yükleniyorlar. Siparişler de çoğalınca ister istemez de kargolar yetişmiyor. Kargo firmaları çözüm için eleman alımı yapıp açığı kapatabilirler. Türkiye'de işsizlik oranı baya yüksektir." şeklinde konuştu.


Kargo şirketlerinin önünde maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmediğini belirten Hüseyin Baydilli, "Malum pandemi var. Kargo şirketlerine gittiğimiz zaman sıra baya uzundur. Devlet yetkililerinin buna bir çare bulması gerekir. Sokağa çıkma kısıtlaması, maske ve sosyal mesafe gibi birçok tedbirler getiriyorlar. Kargo şirketlerinin önüne gittiğimiz zaman; maskeye ve sosyal mesafeye dikkat etmiyorlar. Her mahallede bir okul var. Bu okulları kargo şirketlerine çevirebilirler. En azından yoğunluk azalır. İnsanlara baktığımız zaman sosyal mesafeye dikkat etmiyorlar. Virüs, adete kol geziyor. Kargo şirketlerinde çalışanlarının sayılarının arttırılmasını istiyoruz."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)