"YSK, muhtarlık seçimlerini ciddiye almalıdır"

ABONE OL

Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı Şeyhmus Çelik, bazı yerlerde muhtarlık seçimlerinin yenilenmesi konusunu değerlendirerek, Yüksek Seçim Kurulu'nun muhtarlık seçimlerini ciddiye alması gerektiğini ifade etti.

Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı Şeyhmus Çelik, Yüksek Seçim Kurulu’nun muhtarlık seçimleri ile ilgili önceden tedbir alması gerektiğini vurgulayarak, YSK’nın muhtarlık seçimlerini ciddiye alması gerektiğini ifade etti.


6 yıl Siverek Muhtarlar Derneği Başkanlığı ve üç dönem Şirinkuyu Mahallesi Muhtarlığı yapan Şeyhmus Çelik, Türkiye’deki muhtarlık seçimlerinin basite alındığını savunarak, “Ne yazık ki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gibi bir kurumun basit davranması çok üzücüdür. YSK’nın başındakilerin hepsi kıdemli hâkim ve savcılardan oluşuyor.  YSK, öyle bir kurum ki Türkiye’de mahkemeye götürülemeyecek tek kurum. YSK, seçimlerden önce siyasi parti adaylarının incelemesini yapıyor. Adaylarda herhangi bir sıkıntı var mı? Sabıkası var mı?  Adayın durumunu inceleyip, partilere bu aday olabilir ya da olamaz diye bilgi vermektedir. Bugün görüyoruz ki, muhtar adayları için herhangi bir inceleme yapılmamakta, muhtar adayı olmak isteyen kişi, seçim sabahı bile kâğıtlarını basarak aday olabilmektedir.” diye konuştu.


“Muhtarlar çeşitli kriterlere sahip olmalıdır”


“Biz sorunları bildirme makamıyız biz sorunları çözemeyiz”



Siverek muhtarlar derneği başkanı Şeyhmus Çelik Muhtar mazbataları iptal YSK