HAYVAN SAYISININ AZALMASI İLÇEDE ET FİYATLARININ ARTIŞINA NEDEN OLDU

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz yıl  kuraklığın tyaşanmasından dolayı  küçük ve büyük baş  hayvan sayısının azalmasından dolayı  ilçede  son üç ayda

 HAYVAN SAYISININ AZALMASI  İLÇEDE ET FİYATLARININ ARTIŞINA NEDEN OLDU
24 Temmuz 2009 - 15:44
et fiyatlarına  üs üste zam  yapılmasına neden olduğu  belirtildi. İlçede bulunan  kasaplarda  fiyat artışından  rahatsız olduklarını  belirtiler.            
        
İlçenin Hürriyet caddesinde bulunan  kasap  Ahmet Ökenek gazetecilere yaptığı açıklamada ’’geçen yıl kuraklıktan dolayı,besicilik yapanlar  hayvanlarını sattmak  zorunda  kaldılar. Geçen yıl bir koyunu 250 TL’ye satın alıyorduk, bu yıl 500 TL’ye alıyoruz  pahalı aldığımız canlı hayvanlardan dolayı bizde zorunlu  olarak  et fiyatların yükseltiyoruz,bundan üç ay önce  Etin kilosunu  11 TL’ye satarken ,bu gün etin kilosunu  13TL’ye satılıyoruz  böyle giderse bir iki ay içinde  etin kiolosu 15 TL ye  kadar yükselecek.Vatnadaşlar  et fiyatını yüksek bulunca  daha çok tavuk etine  yöneliyorlar’’ dedi 
       
Siverek  gıda maddeleri  odası Başkanı Vahit Sevdalı,ilçe genelinde  canlı hayvan sıkıntısının yaşandığını bu sıkıntıyı  esnaf ve vatandaş birlikte yaşadığına dikkat çekerek ’’Siverek Türkiye de canlı hayvancılığın merkezi konumundaydı,geçen yıl başlayan kuraklık yüzünden  ilçe genelinde besicilik durma noktasına gelmiş,bölgede  besiciliğin tekrar canlanması için  bölgeye özel kredi imkanlarının sunulması gerekiyor’’ dedi.

NOT: SİTEMİZDE BULUNAN HABER, FOTOĞRAF, YAZI VB. HERTÜRLÜ MATERYAL KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ YAZILI İZİN OLMADAN KULLANILAMAZ. AKSİ DURUMDA HERTÜRLÜ HUKUKİ HAKKIMIZ SAKLI BULUNMAKTADIR.
Bu haber 1706 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor