KANI KANLA DEĞİL KİTAPLA YIKADILAR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesi Gerger köyünde yaşayan 2005 yılında şehre inerken pusu kurulup öldürülen Kazım Gönülü(47) ailesi kan davası gütmeyerek öldürülen Kazım Gönlü’nün anısına Siverek Türk

 KANI KANLA DEĞİL KİTAPLA YIKADILAR
24 Eylül 2008 - 21:50
Telekom Lisesinde bir kütüphane oluşturmaya başladılar. Gönüllü ailesi Türkiye çapında başlattıkları bir kampanyayla yaklaşık iki bin kitaba ulaşarak Kazım Gönül’ünün öldürüldüğü 23 Eylül gününde adına kütüphane açtılar.
  Kütüphanenin açılış törenine İlçe kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye başkan yardımcısı Mustafa Hivi Abikoğlu daire amirleri öğrencilerin yanı  sıra  Gönüllü ailesinin  fertleri katıldı.
   Kütüphane açılış konuşmasını yapan Kazım Gönlü’nün kardeşi Kadir Gönülü’’Kütüphane projesinin amacı ölümün kutsandığı bir ortamda yaşama sahip, şiddet ve cehalete karşı bilimin aydınlığının paylaşımı ve dayanışa kültürünü geliştirmektir. Üç yıl önce kardeşim kurulan bir pusu rahmetli ağabeyimin anısını kitaplarda yaşatmak için kütüphane kurduk, Şiddetin yerine dayanışmayı ve  barışı hedefliyoruz’’dedi.
   İlçe kaymakamı Kemal Yıldız yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Önemli olan insan ölürken de ölümüyle  insanlara bir şeyler verebilmesidir. Kazım Gönülü ölümüyle bile insanlığa hizmet etmiştir. Kütüphaneyi  geliştirmek amacıyla kaymakamlık olarak  bizde katkı sunacağız dedi.
     Kütüphane açılışının Kazım Gönülü’nün Babası Ali Gönülü ve 8 çocuğu ile birlikte yaptı.


Bu haber 2234 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti