AKP MLLETVEKİLİ BAŞAK'IN EMNİYETİ BASTI İDDİASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da bazı internet siteleri AKP Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak'ın, gözaltına alınan

AKP MLLETVEKİLİ BAŞAK'IN EMNİYETİ BASTI İDDİASI
07 Şubat 2009 - 11:14
bir yakını için Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gittiğini ve burada yakınına ait ruhsatsız tabancayı aldığını iddia etti. Yerel sitelerin haberi kentte günün konusu olurken, AKP'li Ramazan Başak, "Öyle bir şey yok. Bunu yapanlar, partimizden aday gösterilmeyen mevcut başkanın yandaşları" dedi.

Bir süre önce kentte tefecilik yaptıkları iddiası ile polis, bazı kuyumcu ve döviz bürolarına `Batak' adını verdiği eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve 28 kişiyi gözaltına almıştı. 11 kişinin tutuklandığı olayın ardından polis, kentte tefecilik yapan bazı kişilere yönelik operasyonu genişletti. Dün akşam saatlerinde yeniden operasyon düzenleyen polis, Şanlıurfa'daki bazı kuyumcu ve oto galerileri bastı. Operasyonun ardından 13 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, bazı internet siteleri, `Ramazan Başak Emniyet'i Bastı' başlığıyla flaş olarak duyurduğu haberinde, AKP'li milletvekilinin, gözaltına alınan yakını için Emniyet'i gittiğini belirterek, "Operasyonlarda gözaltına alınan bir yakını için adamlarıyla birlikte ifadenin alındığı Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne giden Şanlıurfa AKP Milletvekili Ramazan Başak, şubede yüksek sesle yaşanan tartışmanın ardından, amir masasının üstünde durduğu iddia edilen yakınına ait ruhsatsız silahı alıp, emniyet görevlililerinin tüm uyarılarına rağmen silahla birlikte emniyetten ayrıldı" iddilarına yer verdi.

ADAY GÖSTERİLMEYEN MEVCUT BAŞKANIN ADAMLARI

AKP'li Ramazan Başak, DHA muhabirine, yazılanların doğru olmadığını savunarak, yalan haber yapmakla suçladığı web siteleri hakkında dava açacağını belirtip, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Bunu yapan kişileri çok iyi biliyorum. Bunu yapanlar, partimizden aday gösterilmeyen mevcut başkanın yandaşları. Böyle bir şey olsa Emniyet Müdürü açıklar. Ben bu haberi yapanları aradım ve bana geri çekeceklerini söylediler. Ben kesinlikle yüz kızartıcı bir iş yapmam" diye konuştu.

AKP'li Başak'ın isim vermeden suçladığı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, aday göstirilmeyince SP'ye geçmişti.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gazetecilerin konu ile ilgili sorularına henüz yanıt vermedi.

Öte yandan, geçtiğimiz aralık ayı içerisinde de bir ihale anlaşmazlığından dolayı AKP Milletvekili Ramazan Başak'ın babası Salih Başak'ın içinde bulunduğu 63 YZ 473 plakalı otomobilin Suruç İlçesi'nde kurşunlandığı iddia edilmişti. İddiaları hem Ramazan Başak hem de babası Salih Başak yalanlamıştı.

Bu haber 2454 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor