KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞU KÜÇÜK YETER'E KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesi Hayriye mahallesinde ikamet eden sarıçiçek ailesinin 6 çocuğundan bir olan 2 yaşındaki Yeter Sarıçiçek doğuştan

KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞU KÜÇÜK YETER'E KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
21 Ekim 2008 - 11:03
 üst dudağı olmadığı, tedavi olabilmesi için ilçe kaymakamlığından yardım istedi.
        Ailenin maddi imkânsızlıklar yüzünden tedavi edemediği küçük kız çocuğu yemek ve içmekte, anne sütünü emekten bile zorluk çektiği belirtildi.
       Kucağında küçük kız çocuğu ile birlikte kaymakamlık makamına dilekçe veren anne Emine Sarıçiçek(38) Çocuğunun doğuştan üst dudağının olmadığının belirterek şöyle dedi’’ Kocam işsiz iş bulduğu zamanlar hamallık yaparak geçimimizi sağlıyor, çocuğum gözlerimin önünde yiyemiyor içemiyor, daha önce bu şekilde doğan bir kız çocuğum öldü. Bununda ölmesini istemiyorum kaymakamdan yardım istiyorum’’ dedi.
      Defalarca doktorlara gittiğini belirten aile çocuğun iyileşmesi için gerekli olan 3 bin YTL para bulamadıkları için ilçe kaymakamlığından yardım istediklerini belirtti.
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan ilçe kaymakamı Kemal Yıldız ‘’  küçük kız çocuğunun doğuştan dudağının olmadığını öğrendim ailenin maddi durumu oldukça kötü, bunun için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızdan küçük kız çocuğunun tedavi ve yol masraflarını karşılayacağız,gerekli tüm yardımları sağlayıp çocuğun tedavisini yapacağız’’ dedi.


Bu haber 2586 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı