Şanlıurfa'da Macron protestosu

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı, İslami değerlere saldıran Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da Macron protestosu
27 Ekim 2020 - 14:40

Şanlıurfa Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun okudu.


Fransa'nın İslam hakkında haddini aşan açıklamalarını kınadıklarını belirten Coşkun, "Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, son birkaç zamandır cinnete esir politikalarına bir yenisini ekleyerek, insanlığa rahmet olarak gönderilen, hatem-ül enbiya Hz. Muhammed Mustafa’ya ilişkin sözde karikatürlere fikir özgürlüğü adına sahip çıkması ve Müslümanları aşağılamasını telin etmek için burada toplandık." ifadelerini kullandı.


İnsan hakları aktivisti örgütlerine, kişilerine, emek hareketlerine yön veren kuruluşlara  ve kişilere seslenen Coşkun, "Özgürlük insanın, dünya insanlığın ikametgâhıdır. Renkleri, fikirleri ve inançları; hakaret etme, küçük görme, şiddeti çağırma aracı yapan, kendi kirli oyunları için saklama tezgâhları oluşturan, siyasi kimlikleri, ideolojik örgütlere ve emperyalist devletlere birlikte cevap vermeli, onlara yenilgiyi birlikte tattırmalıyız. İnancımız, farklı olabilir. Fikirlerimiz karşıt görünebilir. Ama çok temel bir ortaklığımız var; biz insanız ve dünyada birlikte yaşıyoruz. Hiç kimse, hiç kimsenin dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır.  Biz insanız, elbette inanacağız. Biz insanız, elbette insan onurunu savunacağız. Biz insanız, en kesin şekilde söylüyorum kiinancımızı ve değerlerimizi koruyacağız." dedi.


"Hazreti Resulü hakaretlerine konu eden zihniyet, dünya üzerinden silinmeye mahkûmdur"


Macron'un inanca ve kutsallara hakaretle yenilgisini gizlediğine değinen Coşkun, "İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallarımıza hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz. Tam da bu noktada belirtmek isteriz ki; Emmanuel  Macron ve diğerlerinin aslında neyi gizlediğin, kimi kolladığının iyi bilinmesi gerekiyor.Dünya’nın imkânlarını, insanların inançlarını çalanlar yani Macron gibiler, inanca ve kutsallara hakaretle yenilgilerini gizlemeye, yok oluşlarını geciktirmeye, kirli düzenlerini devam ettirmeye yönelik tetikçi konumlarını devam ettiriyorlar. Bizim gözümüzde Macron ve benzerleri emperyalistlerin amelesi, kapitalistlerin, finans baronlarının hademesidir. Güzel ahlak için gönderilmiş Hazreti Resulü hakaretlerine konu eden zihniyet, dünya üzerinden silinmeye mahkûmdur." şeklinde konuştu.


"Hazreti Adem’den Hatemül Enbiya Hz. Muhammed’e bütün peygamberler kutsaldır"


Müslümanlar için bütün Peygamberlerin kutsal olduğunu ifade eden Coşkun, "Biz buradan bir konunun altını kalın çizgiyle çizmek istiyoruz…Bütün dünya duysun ki; bizim için Hazreti İsa da Hazreti Musa da hülasa, Hazreti Adem’den Hatemül Enbiya Hazreti Muhammed’e bütün peygamberler kutsaldır, haktır, sataşmadan dahi muaftır. Çünkü onlar, insana onuru ikram, insanlığa felahı imkân haline getirmek için yaşadılar, yaşattılar ve hakikati, doğruyu yaydılar. Dolayısıyla biz, neye inandığına bakmaksınız, yüce Allah’ın yarattığı bütün insanları “yaradılanı sev yaradandan ötürü” düsturuyla sever, hakikatin ışığı sönmesin, refah sömürülmesin, felah engellenmesin diyerek de hilkati garibenin yani Macron gibilerin karşısından mücadele etmeyi hem düstur hem onur sayarız." dedi.


"Macron, beyhude terör çığlıkları atmaktadır"


Fransa'nın yaşadığını "bir yok oluş cinneti" olarak gördüklerini belirten Coşkun, "Evet, emperyalist stratejilerden tevarüs ettirdikleri taktiklerle sinir uçlarına dönük tehdit üretiyorlar bugün. Bu tezgâh temelde, İslam’ı ya da insanı önemsemeyen, hayatı dünyayı ve iktisadı kendi tekelinde gören emperyalist tapınağın, kapitalist şövalyelerinin unvanlarını, imkânlarını ve düzenlerini kaybetmeme feryadından başka bir şey değildir. Aslında yaşanan bir yok oluş cinnetidir.Ve görünen o ki, Macron, mazlumların kanı ile semirmiş emperyalist coğrafyanın, en zayıf ülkesinin lideri olması bakımından beyhude terör çığlıkları atmaktadır. Zira virüs Fransa’yı esir almıştır.Yıkılan ve yok olan sömürü ve onu vareden düzendir.İcra ve inşa edecek olansa inanan özgür insanın iradesi ve adil dünya düzeni mücadelesidir. Ve beklenen şudur ki, sefer insana mahsus, zafer imana dairdir." ifadelerini kullandı.


Coşkun basın açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:


"Uyanan bu dünyayı selamlarken, gönlümüzce rahmet peygamberine salavat getiriyor ve bütün benliğimizle, bütün güzel sözlerin insicamıyla sesleniyoruz: Ya Muhammed seni seviyoruz" (İLKHA)


Bu haber 3203 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor