Siverek İKRA-DER'den Berat Kandili Etkinliği

Siverek İKRA-DER tarafından düzenlenen Berat Kandili programı yapılan konuşma, dua ve söylenen ilahilerle çok renkli geçti.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz ay faaliyete başlayan Siverek

Siverek İKRA-DER'den Berat Kandili Etkinliği
17 Ağustos 2008 - 10:31
İKRA-DER tarafından dernek binasında Berat Kandili münasebetiyle program düzenlendi.

Program saat 21.00’de Ferit ÖZTÜRK hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Muzaffer KARAVİL hoca, gecenin anlam ve önemini anlattığı konuşmasında Müslümanların “Allah’ın Rahmetinin Coştuğu” bu geceden en güzel şekilde istifade etmesi gerektiğini vurguladı. Muzaffer KARAVİL hoca konuşmasında, “ Bu gece af olunma, günahlardan temizlenme gecesidir. Nasıl ki bir devlet cezaevinde olan tutuklular için “Genel Af” ilan ederse, bütün tutuluklular bu aftan yararlanmak ister. Aynen bu gecede tüm günahkârlar için Rabbimiz “Genel Af” ilan ediyor. Bu gece herkesin nasuh bir tövbe ile Allah’a dönmesi için bir fırsat gecesidir. Bu geceden mahrum olmamız gerekir”dedi.
KARAVİL Hoca konuşmasının devamında, “Müslümanların bu günün gündüzünü oruçla, gecesini de bolca kur’anı kerim okuyarak, tövbe, salâvat ve dualarla süslemesi gerektiğini” söyledi.

Program daha sonra okunan şiir , “İkra Çocuk Grubu” tarafından söylenen Türkçe ve Kürtçe ilahiler ve yapılan kapanış duasıyla saat 23.00'de sona erdi.

Bu haber 2343 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı