SİVEREK'TE CUMHURİYET ÇOŞKUSU

MEHMET SEZGİN/SİVEREK
Tüm yurtta kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinde ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanan Cumhuriyetin 84 kuruluş yıl dönümü Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde

SİVEREK'TE CUMHURİYET ÇOŞKUSU
01 Kasım 2007 - 12:48
görkemli törenlerle kutlandı.  Siverek’te cumhuriyet kutlamaları dün Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Törenlere bu sabah saat 10 da Firkan Tüysüz şehir astadında İlçe kaymakamı Kemal Yıldız.107 topçu alay komutanı kurmay Albay Baki Kavun belediye başkanı Ali Murat Bucak’ın askerlerin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
 İlçe kaymakamı Kemal Yıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.Öğrencilerin sahneye koyduğu biz cumhuriyeti böyle kurduk ve Türkiye büyük millet meclisinin ilk açılışının temsil edilmesinin ardından  ilköğretim ve liseler arası bayanlar ve erkekler arsında  cumhuriyet koşusu yapıldı.Koşuya katılanlara  ödüllerin verilmesinin ardından geçit töreniyle  Firkan Tüysüz stadında yapılan cumhuriyet kutlama töreni sona  ererken  ilçe kaymakamı Kemal Yıldız tarafından akşam  saat 19,30  da Mehmetçik ilköğretim okulunda  cumhuriyet resepsiyonun verileceği belirtildi.

Bu haber 1942 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti