Siverek'te Hz Hüseyin ve Kerbela Etkinliği

Haber : Sinan YarıcıŞanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Aşura günü münasebetiyle "Hz Hüseyin ve Kerbela" isimli program düzenlendi.

Siverek'te Hz Hüseyin ve Kerbela Etkinliği
27 Aralık 2009 - 18:39
ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından muharrem ayının 10. günü olan Aşura günü münasebetiyle Kale Boğazı Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında “Hz Hüseyin ve Kerbela” isimli program düzenlendi. Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan program, Siverek İkra Çocuk İlahi grubunun Hz Hüseyin’in üzerine söylediği Kürtçe ve Türkçe ilahilerle devam etti.
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Faik Hoca, okunan ilahilerin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mehmet Faik hoca konuşmasında Bu güne "Âşura" denmesinin sebebinin, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği için olduğunu belirterek, “Hadis kitaplarında ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak’ın on peygamberine on değişik ikram ve ihsanı olduğu içindir” dedi.
Müslümanların bu günlerde ibadet için daha çok zaman ayırmaları gerektiğini belirten Faik Hoca,  “Müslümanlar, başka günlere oranla bu günlerde daha fazla hayır hasenatta bulunmuşlardır. Çünkü Cenab-ı Hakkın bugünlerde yapılan ibadetleri, edilen tövbeleri kabul edeceğine dair hadisler mevcuttur” şeklinde konuştu.
Aşura denince ilk akla gelen olayın Hz Hüseyin’in şehit edilmesi olayı olduğunu belirten Faik Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: “Âşura gününün manevi berraklığının üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti görülmektedir.
 

Hicretin 61. yılının Muharrem'ine ait 10. Gününde İmam Hüseyin (ra) 55 yaşında iken, beraberindeki yetmiş kişi ile beraber Kerbelâ’da hunharca şehit edilmişlerdir.Bu gadr ve zulmün arkasında Yezid ve onun Küfe valisi İbni Ziyad ile dünyalık uğruna dinden çıkmış bir grup harici olmuştur.”dedi.
Müminlerin sadece Allah’tan korkması gerektiğini belirten Faik Hoca, “Çünkü Hüseyinler,  sadece ve sadece Allah’tan korkar, O’ndan çekinir ve O’na dayanırlar.

Yezid’in,  İbn-i Ziyad’ın orduları ve zulümleri nasıl ki Şehitlerin efendisi Hz Hüseyin’i davasından vazgeçiremediyse,  yıldıramadıysa ve boyun eğdiremediyse,  O’nun davasını sürdüren nice Hüseyinlerde tağutların tüm baskılarına göğüs germişlerdir. Hz Hüseyin’in bu tavrı,  tevhid mücadelesinde sayı çokluğunun önemli olmadığını, az ve öz bir azınlığın,  ihlâs ve sadakatte zayıf ve sorunlu olan büyük çoğunluktan daha iyi olduğunu öğretmiştir.”şeklinde konuştu.
Program daha sonra yapılan dua ile sona erdi.



Bu haber 2296 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor