SİVEREK'TE TÜRKİYE GRAMEEN MİKROKREDİ PROGRAMI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKTürkiye Grameen mikro kredi programı Eyüp Cenap Gülpınar şubesi Siverek ilçesi Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma vakfı binasında hizmete açıldı.  Mikro kredi şubesinin tüm finansmanını Şanlıurfa Milletvekili Türkiye Büyük millet meclisi(TBMM)Başkan Vekili

SİVEREK'TE TÜRKİYE GRAMEEN MİKROKREDİ PROGRAMI
19 Ekim 2008 - 10:42
Eyüp Cenap Gülpınar’ın karşılayacağı mikro kredi programının açılış törenine Başkan Vekili Eyüp Cenap Gülpınar, Türkiye İsrafı önemle kurulu başkanı Prof Dr Aziz Akgül, Diyarbakır vali yardımcısı Ahmet Aydın, Siverek kaymakamı Kemal Yıldız, Şanlıurfa, Siverek ve karaköprü belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Türkiye İsrafı Önleme başkanı Akgül yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Bu gün burada çok önemli bir açılış yapacağız. Türkiye genelinde daha önce 28 mikro kredi şubemiz bulunuyordu. Bugün 29 şubemizin açılışını yapacağız. Ancak bu şubemizin önemi ve özeliği bir milletvekilinin kendi memleketinde tüm finansmanını kendisi karşılıyor. Bu Türkiye’de ilk kez yapılıyor. Bu öncülüğü yapan Meclis Başkan Vekilimize teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız yaşlılar, hastalar evlerine kadar yardım ederken onları rencide etmeden yaptığımız yardımların dışında bu şubemiz aracılığıyla kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza sağlayacağımız kredilerle iş olanakları sağlıyoruz, Bu yüzde  değerli iş adamlarımızdan bu şubelere kaynak aktarılmasın  bekliyoruz’’dedi.
       Tüm giderlerini üstlendiği mikro kredinin açılışı konuşmasında Başkan vekilimiz Gülpınar şöyle dedi’’Bu gün çok duyguluyum. Bu güne kadar Siverek’ime çok hizmetlerim olmuştur. Bunlar Siverekli kardeşlerim çok iyi bilir.21 Yılık siyasi hayatımda kafamda her zaman Siverek için ne yapabilirim düşüncesi bulunuyordu. Bu hizmetinde sağ olsun Prof. Dr Aziz Akgül hocamız bana anlatı bu şubenin açılması onun telkinleriyle oldu. Konuşmaları beni çok duygulandırdı. İnşallah bundan sonrada Siverek’ime daha yaralı hizmetler yaparım’’dedi.
      Hizmete açılan mikro kredi için ilk başvuru Meclis Başkanı Eyüp Cenap Gülpınar’a yapıldı. Siverek ilçesinde beş çocuğuyla birlikte dul kaldığının belirten Nigar Gülhan isimli bayan başvursun yaparak bir gözleme dükkânı açmak istediğini belirterek şöyle dedi’’Vakıftan aldığım yardımlar ihtiyaçlarımızı karşılayamıyordu. Beyim yıllar önce vefat edince bir başıma kaldım. Kendi işimi kurup ayaklarımın üstünde kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyorum’’dedi.
        Gülpınar başvuru sahibine kredi verilmesi için görevlilere talimat verdi.


Bu haber 3555 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti