Abdulkadir Badıllı Hoca ölüm yıl dönümünde unutulmadı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur talebelerinden olan Abdulkadir Badıllı Hoca, vefatının 7. yıl dönümünde hayırla anıldı.

Abdulkadir Badıllı Hoca ölüm yıl dönümünde unutulmadı
26 Aralık 2021 - 20:28

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur talebelerinden olan Abdulkadir Badıllı Hoca, vefatının 7. yıl dönümünde Urfa belediye başkanları sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül

"Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebelerinden olan araştırmacı yazar Abdulkadir Badıllı Ağabeyimizi vefatının yıldönümünde rahmetle anıyorum. Rabbim makamını âli, mekanını cennet eylesin inşallah."

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat

"Bediüzzaman Said Nursi talebesi, Şanlıurfa'mızın çok değerli Âlimlerinden olan Abdulkadir Badıllı hocamızı, vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin inşallah."

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli

"Sevgili amcamız, aile büyüğümüz, Üstad #Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden olan merhum Abdulkadir Badıllı hocamızı vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun İnşallah."

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş

"Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden merhum Abdulkadir Badıllı hocamızı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun İnşallah."

Abdulkadir Badıllı kimdir?

"Şanlıurfa'ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha köyünde 1936 yılında dünya geldi. Babasının adı Abdurrahman, annesinin Havva'dır. Bediüzzaman Said Nursi, 1953 yılında kendisini talebeliğe kabul etmiştir. Arapça, Farsça, Kürtçe ve Osmanlıca bilen Badıllı'nın üç ciltlik Mufassal Tarihçe, Risale-i Nurun Kudsi Kaynakları, İşarat-Ül İcaz Tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye Tercümesi, Bediüzzaman ve Din Tılsımları, İslam Kardeşliği İçinde Türk İlişkileri, Güneş Üflemekle Sönmez ve son olarak Risale-i Nur'da Cuma Hutbeleri adlı eserleri vardır. Badıllı Hoca, 26 Aralık 2014'te tedavi gördüğü hastanede vefat etti."

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1263 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu