Afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlar için ulaşım desteği

AFAD, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından afet bölgelerinden ayrılan ve daha sonra afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlar için ulaşım desteği sağlayacak.

Afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlar için ulaşım desteği
09 Mayıs 2023 - 11:59


AFAD, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve "Asrın Felaketi" olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşadıkları yerden ayrılan depremzedeler için açıklama bulundu.

Açıklamada afet bölgesine dönmek isteyenler için ulaşım desteği sağlanacağını açıkladı.
Açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihli depremler sonrasında afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlarımızdan kendi araçları ile gitmek isteyenler; Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurabilecekler. Gittikleri ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarında tekrar yol masraf belgesi için başvurulabilecekler. Dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler.Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacak." denildi.

Toplu taşıma araçları ile afet  bölgelerine dönmek isteyenler için ise yapılan açıklamada, "Valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecekler. Valilik ve kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minübüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşımları sağlanacaktır. Kendisi bilen alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır." ifadelerine yer verildi.
Bu haber 523 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı