AK Parti Şanlıurfa'da seçim çalışmalarına başladı

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, düzenlen basın toplantısında Şanlıurfa’da da seçim startını vererek sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Şanlıurfa'da seçim çalışmalarına başladı
14 Mart 2023 - 10:50
14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine doğru, AK Parti Genel Merkezinde yapılan açılama ile seçim startı verildi. Şanlıurfa İl Başkanlığı da Şanlıurfa için seçim startını verdi. 

İl Başkanı Kırıkçı "Acılarımızı gözeterek mütevazi bir seçim kampanyası yürüteceğiz" dedi.
 
İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, SKM Başkanı Faruk Badıllı, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil Eşiyok, Aday Adayları Müracaat Komisyonu Başkanı Serkan Arıcı’nın da katıldığı basın toplantısında sürece ilişkin açıklamada bulundu. İl Başkanı Kırıkçı yaptığı açıklamada, "Malumunuz 14 Mayıs 2023 seçim startını Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Ülkemize milletimize, Dünya mazlumlarına ve Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız bu seçim kararını alırken özellikle depremden dolayı yaşanan büyük felaketten dolayı seçim kampanyası noktasında daha sade, daha mütevazı bir kampanya süreci yürüteceğimizi de söylemişti. Bizler de afetzede olan 11 ilden birisi olan Şanlıurfa için aynı yaklaşımla seçim kampanyamızı inşallah hep beraber teşkilat mensubu arkadaşlarımızla yerel yönetimlerimizle, milletvekillerimizle, yeni atadığımız SKM Başkanımızla, İlçe SKM Başkanlarımızla birlikte Şanlıurfa seçim kampanyasını hep beraber yürüteceğiz. Seçimin afete denk gelmesi, Ramazan ayına denk gelmesi seçim kampanyamızın kısıtlarını biraz daha belirleyecek. Bizler AK parti olarak müzikten ve eğlence görüntüsü veren her türlü etkinlikten uzak durarak buradaki hassasiyeti gözeterek, büyük acımızı gözeterek acılarımızı gözeterek hep beraber bir seçim kampanyasını yürüteceğiz" dedi. 

Aday adaylığı müracaatlarımızı almaya başladık
 
Abdurrahman Kırıkçı açıklamasına devamında, "Bugün müracaatlarımızı almaya başladık. Müracaat Komisyonu noktasında İl Başkan Yardımcımız, İl Sekreterimiz Serkan Arıcı kardeşimiz komisyonu ile görevli. Müracaatları alacaklar. Müracaatlarımız 16 Mart Perşembe günü saat 17; 00’ye kadar devam edecektir. Ondan sonra Pazar günü temayül yoklamamız olacak. Ondan sonra resmi seçim süreci neyse takvimin işletilmesi noktasında teşkilatlarımızla birlikte üzerimize düşeni yapacağız” diyerek seçimin bir demokrasi şöleni içerisinde geçmesini, Türkiye ve Şanlıurfa için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti. 
 
Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuru ücretleri için Genel Merkezin belirlemiş olduğu rakamları da hatırlatan Abdurrahman Kırıkçı, "Bilindiği üzere Genel Merkezimizin aldığı karar gereği müracaat eden aday adaylarımız başvuru ücretini afetzede kardeşlerimiz için bizim onlara vereceğimiz kamuya ait üç banka üzerinden AFAD hesabına yatırılacaklardır. Normal müracaat bedelimiz 20 bin TL olup 18-30 yaş gençlerimiz ve bayanlar için 10 bin TL, engelli kardeşlerimiz için de 5 bin TL olarak belirlendi.” dedi. 
 
Sorumuz üzerine SKM Başkanı Faruk Badıllı, seçim kampanyasını yürütecek SKM Ekibinin ana omurgasının belirlendiğini ve bu merkezin hizmet yeri konusunda da birkaç gün içerisinde açıklama yapacaklarını dile getirdi.


Bu haber 883 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem