Aşırı bir şekilde terliyordu...

Aşırı terleme sorunu olan hasta sağlığına kavuştu.

Aşırı bir şekilde terliyordu...
Editör: Siverek Haber
30 Mayıs 2023 - 12:20

 
Aşırı terleme (Hiperhidroz) tanısı konan hasta, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Yapılan cerahi operasyonla ilgili açıklama yapan Göğüs Cerrahi Uzm. Dr. Ahmet Mehmet Doblan;

"Hastamızda aşırı terleme sorunu vardı. Özellikle el ve ayaklarında çok ciddi terlemesi vardı. Bu sorunları son üç yılda giderek arttı. Bize geldiğinde aynı sorunları devam ediyordu. Opera olmasına karar verdik. Çift taraflı kapalı akciğer cerrahisi uyguladık. Ameliyattan sonraki ilk günde çok güzel sonuçlar elde ettik. Aşırı terleme sorunu olan bütün insanlara bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
 

 

"Ameliyatım başarılı geçti"

Hasta Ferhat kırmızı Aslan ise;

Ellerimde ve yüz bölgemde aşırı terleme vardı. Bu sorun giderek artmaya başladı. Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uz. Dr. Ahmet Mehmet Doblan hocamızın yanına gittim. Hocamız yapılan tetkikler sonucunda “hiperhidroz” tanısı koydu. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatımız çok başarılı bir şekilde gerçekleşti. Başta hocam olmak üzere tüm hemşirelere sağlık personellerine çok teşekkür ederim. Minnettarım kendilerine" sözlerini kaydetti.

Aşırı Terleme (Hiperhidroz) Nedir?

Terleme vücudun sıcaklık kontrolünü yapmak için meydana getirdiği fizyolojik bir fonksiyondur.

Aşırı terleme (hiperhidroz) ise çevresel koşullar ve vücudun ısı kontrolünden bağımsız biçimde fazla oranda terleme durumudur. Hiperhidroza sahip olan hastaların terlemesi için hareket etmelerine gerek yoktur. Hatta oturdukları yerde ellerinden terler damlayabilmektedir. Rahatsızlık, bir ilaç ya da tıbbi bir duruma bağlı olacak şekilde gelişebilir. Bölgesel aşırı terleme özellikle koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı ve daha ender olarak baş-boyun bölgesinde olan terlemedir.

 


Bu haber 500 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü