Bab sakinleri cami imamı ve sağlık ocağı istiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kapıkaya (Bab) kırsal Mahallesi'nde sağlık ocağının olmaması ve camiye imam atanmaması tepkilere neden oluyor.

Bab sakinleri cami imamı ve sağlık ocağı istiyor
30 Temmuz 2022 - 14:30
Kapıkaya (bab) Köyü, 30 Aralık 1998 tarihinde belde yapılmıştı. 12 Kasım 2012'de ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oldu.

Mahallelerinde cami ve cami lojmanı olmasına rağmen 10 yıldır camilerine imam atanmadığını belirten Sabri Şenbayram, " 10 yıldır bu köye cami imamı atanmıyor. 1951'den beri hiçbir Siverek köylerinde okul yokken bu köyün okulu vardı. Cumhuriyetten öncesinden beri cami ve kilise kalıntıları olan kadim bir mahalle…

Günümüzde lisesi olan ve daha önce belde olan 8 bin nüfuslu bir mahalle. Maalesef 10 yıldır cami ve lojmanı olmasına rağmen mahalleye bir türlü imam atanmıyor.  Çocuklar, 10 yıldır yaz tatilinde Kur'an eğitimi alamıyor. Bu mağduriyetle birlikte imam olmadığından cuma namazları doğru düzgün eda edilmiyor." ifadelerini kullandı.


Siverek'teki yetkililere seslenen Şenbayram, "Neden İmam atanmıyor?  Niçin bu mağduriyeti yaşatıyorsunuz? Özellikle beklediğimiz hizmetlerden birisi de en az 3 doktoru, ebesi ve 5 sağlık çalışanı olan yeni bir sağlık ocağının yapılmasıdır. Yapımı çok mu zor. Civar köylerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ciddi bir ihtiyaç. Umarım bu talebimize ve mağduriyetimizin giderilmesine katkı sunulur ve giderilir." şeklinde konuştu. 

www.siverekgenclik.com

Bu haber 2155 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu