Bahçeli'den il sayısını 100'e çıkaralım çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den il sayısını 100'e çıkaralım çağrısı
13 Haziran 2023 - 18:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yeni yasama dönemi ilk grup toplantısında il sayısının 100'e çıkarılması ile ilgili geçen sene yaptığı çağrıyı yeniledi.

Bahçeli, "Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde 100 maddelik anayasa teklifimizde çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, partisini 10 Mayıs 2022 tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmada da "Biz il sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye hedefliyoruz." demişti.

Geçen sene Ahlat'ta açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, "Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda Ahlatımızı da bu şehirler arasına alacağız." ifadelerini kullanmıştı.

SİVİL- DER Başkanı Ayhan Ekinci, Bahçeli'nin açıklamasının ardından MHP Liderinden randevu talep ederek yanındaki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Ankara'ya gitmişti.

Siverek heyeti, rahatsızlığından dolayı Bahçeli'nin yerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ile görüşmüştü.

Sivereklilerin il talebini sosyal medya hesabından paylaşan Yıldırım, "Bugün Şanlıurfa Siverek’ten Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı ile birlikte STK temsilcileri ziyaretimize geldiler. Bu vesileyle liderimizin de işaret ettiği gibi 100. Yılda 100 İl projemiz kapsamında Siverek’in il statüsüne kavuşması talebimizi yineliyoruz." demişti.

"Ekinci:Siverekliler olarak bir an önce il müjdesini duymak istiyoruz"

Konu ile ilgili GAPGündemi'ne açıklama yapan SİVİL-DER Başkanı Ekinci, "Sayın Devlet Bahçeli bugün de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, il sayısının 100'e çıkarılması ile ilgili mesaj verdi. İnanıyoruz ki bu il yapılacak ilçeler arasında Siverek birinci sırada geliyor. Siverekliler olarak bir an önce il müjdesini duymak istiyoruz. " dedi. 

Kaynak: GAPGündemi


Bu haber 683 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım