Bakan Kurum: Siverek Kent Ormanı 2020'de tamamlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siverek Kent Ormanı'nin 2020'de tamamlanacağını kaydetti.

Bakan Kurum: Siverek Kent Ormanı 2020'de tamamlanacak
30 Kasım 2019 - 20:07

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

GAP Havaalanında Bakan Kurum'u; Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İlçe belediye başkanları ve çok sayıda partili karşıladı. Gelişinin hemen ardından Şanlıurfa ile ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı toplantıya geçen Bakan Kurum toplantının ardından bir basın açıklaması düzenleyerek alınan kararları kamuoyuna açıkladı.

Bakan Kurum Siverek ile ilgi şu ifadeleri kullandı: "Siverek Selimpınar, Haliliye, Yenişehir mahalleleri ve Siverek Kale etrafı kaya riski taşıdığımız bir alan var. Toplamda 250 bin metrekarelik bir alan. Bu alanda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tahdit edecek alanlarda kentsel dönüşüm projemizi başlatıyoruz. Deprem dönüşümü bekleyen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyoruz. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde vatandaşlarımızın rızalarını alarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Yine Siverek'te kent ormanını 2020 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete sunacağız." dedi.

Şanlıurfa'yı marka şehir yapmak istediklerini belirten Bakan Kurum, "Şanlıurfa'mızın geleceğine dair gidip, görüp, dokunup ve marka şehir yapmaya dair, bölgesinde yine ekonomik anlamda lider bir konuma getirecek,tarımda, turizmde, hayvancılıkta yine çok iyi bir duruma getirecek adımları hep birlikte atabilmek için projelerimizi istişare ettik. Ve aldığımız kararları açıklamak istiyorum.

"Tarihi Urfa evleri yeniden yaşatılacak"

Tarihi Urfa evlerini 10 milyon liralık bir projeyle yaşatacaklarını belirten Bakan Kurum, "18 mahallemizde Urfa evlerine yaşatmak adına bir proje başlatıyoruz. 10 milyon liralık bir proje. Bu proje kapsamında tarihi evlerimizin dış binasını cephelerin düzenlenmesi, kaldırımların düzenlenmesi ve tescilli evlerimizin restorasyonunun yapılması ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza atmış olacağız. Bu çerçevede içerisinde kütüphanelerimizin ve müzelerimizin olduğu çok önemli bir projeyi ilimize kazandırmış olacağız. Bunun da bir kısmını yine bir kısmını da İller Bankası'ndan kredi çekmek vasıtası ile Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor olmuş olacak." diye konuştu.

"Tüm ulaşım araçları yenilenecek"

Şanlıurfa'daki tüm ulaşım araçlarını yenileceklerini vurgulayan Bakan Kurum, "Sayın Başkanımızın vermiş olduğu sözler çerçevesinde ulaşımdaki sorunlarınızı çözmek, vatandaşlarımıza daha rahat bir ulaşım sağlamak amacıyla tüm ulaşım araçlarımızı yenileme kararı aldılar. Etaplar halinde bunu gerçekleştirirken ilk etapta 27 adet araç satın aldılar. Ve yine etaplar halinde toplam 175 araç alarak Şanlıurfa ulaşımını yeniliyoruz. Bu sayede Şanlıurfa'daki ulaşım sorununu çözmüş olacağız. İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışmalar yürütüyorlar. Bir kısmı hibe, bir kısmı kredi, bir kısmı ise yurt dışı kaynaklar olmak üzere bu projemizde en kısa zamanda çözmüş olacağız. Bu çerçevede vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için itfaiye araçlarımızı da yenilemiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"Kale eteği ve Kızılkoyun çalışmalarımız sürüyor"

Kale Eteği ile Kızılkoyun Projesine değinen Bakan Kurum, "Şanlıurfa halkının da bildiği gibi Kale Eteği Projesi kapsamında vatandaşlarımızın ücretleri ödenerek evlerini başka yerlere taşıdılar. Ardından 30 dönümlük arazi üzerinde bizim kültürel değerlerimize ortaya çıkaracak çok güzel bir peyzaj projesine başlıyoruz. Ardından Kızılkoyun Projesi kapsamında bir kısmı yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin birlikte çalışması ile bu projeyi de hayata geçirmiş olacağız. Bu projede yine bir kısmı hibe bir kısmı da kredi olmak üzere bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

"Büyükşehir Belediye Binası yenilenecek"

7 gün 24 saat hizmet verebilen yeni bir belediye binası yapacaklarını belirten Bakan Kurum, "Büyükşehir Belediyemizin vatandaşlara da hizmet verebilmesi amacıyla Çevik Kuvvet alanında 78 dönümlük bir araziyi Büyükşehir Belediyemize tahsis edeceğiz. Ve burada 7 gün 24 saat belediyemizin hizmet verebileceği bir hizmet binası inşa edeceğiz." dedi.

Bakan Kurum açıklamasında; ayrıca İlçelerdeki tapu sorunlarının çözüme kavuşacağını kavuşturacaklarını,  Kültür Yolu Projesine başlayacaklarını, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde Millet Bahçeleri yapacaklarını ve ilçelerde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Bakan Kurum açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 2249 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Siverekte de toplu ulaşım sorunu var
    4 yıl önce
    Akşam 8 den sonra devlet hastanesinde şehiriçi otobüsü lyok.zaten çok uzak.260 bin nüfuslu bir ilçede akşam en az 11 e kadar şehir içi çalışmalı.hastalar hastaneye gidemiyor.herkesin arabası yok.diğer il ve ilçelerdeki küçük ford marka olacak sarı minübüsler faliyete geçirilsin.millet mağdur durumda

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü